Moderat så klart sparkar på den som ligger!

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Moderaterna går framåt, läser man i dagens tidningar på nätet. Det betyder sannolikt att det kommer att gå bakåt för dom som har det svårast i vårt samhälle. Ännu mera bakåt alltså!

En sak av många som gör mig bister är A-kassan!

Den överhoppningsbara tiden var innan 1/1 2007 max 7 år. Alliansregeringen sänkte den till 5 år från årsskiftet 2006/2007.
Vad menas då med ”Överhoppningsbar tid”?

”Överhoppningsbar tid innebär att ramtiden förlängs. Det betyder att arbete som ligger längre tillbaka än 12 månader kan medräknas i arbetsvillkoret. Den överhoppningsbara tiden är begränsad till 5 år. Ett arbetsvillkor kan alltså som längst ligga 6 år tillbaka i tiden. Exempel på överhoppningsbar tid är sjukdom.”
Läs mer om alla försämringar vad gäller A-kassa på fackföreningen Unionens hemsida genom att klicka HÄR!

Så här ser det ut i rara, mysiga Sverige!
När arbetstakten trappas upp och stressen ökar blir många sjuka. Sjukdomen kan yttra sig såväl psykiskt som fysiskt. Man jobbar sig sjuk m.a.o.
Jobba sig sjuk kan man också göra genom att slita ut sig av för tungt arbete – skador på rygg och nacke t.ex.
Vad händer då? Eller rättare sagt – vad hände när sjukskrivningstalen p.g.a. utbrändhet började ränna i höjden för drygt 10 år sedan? Jo, ingenting!
Alla stod handfallna inför den psykiska ohälsan. Antingen talade man om parasiter som låg hemma och slöade – eller också ignorerade man sjuklingarna. Lät dom ligga där dom låg – utan hjälp, vård och rehabilitering.
Sen då? Jo, åren gick – den sjuka blev inte friskare av att negligeras, tvärtom.
Men sen tog det hus i helvete! Sjuka kostade för mycket pengar – alltså måste dom friskskrivas! Det handlade INTE om att låta de sjuka få den rehablitering som behövdes för att de skulle komma i arbete! Nej, det räckte med att Försäkringskassan, den allsmäktiga, helt sonika slutade betala ut sjukersättning och sa: ”Du är frisk – ut och jobba!”
Det gick inget vidare – varken för den allsmäktiga eller de sjuka… Men skam den som ger sig – här skulle sparas pengar!
Så dom dumskallar som varit sjuka alldeles för länge fick skylla sig själva! Regeringen såg till att för att få A-kassa måste de sjuka ha arbetat inom en 5-årsgräns bakåt i tiden.

Och vad betyder nu det då?
Jo, Försäkringskassan fortsätter att köra med blåslampa på de sjuka, icke rehabiliterade människorna! Sjukintyg ogiltigförklaras och Försäkringskassans egna läkare friskskriver för glatta livet.
Förutom att den sjuke behandlas fruktansvärt illa och mår därefter – blir det ju naturligtvis inget av med jobbande för han eller hon som är sjuk men som raskt friskförklarats.
För VEM VILL ANSTÄLLA en sjuk?
Nej, det blir inget jobb och därmed heller inga pengar för sjuklingen! Han eller hon har nu blivit av med sin sjukersättning men får heller ingen A-kassa genom de nya regler som gäller! Det blir ingenting i portmonnän!

Tänk så fiffigt regeringen genom Försäkringskassan styrt till det! Nu slipper ju samhället betala både sjukersättning och A-kassa! Toppen – eller…??

Någonstans i den här soppan kommer det att sluta väldigt illa. Det går inte att bita sig i svansen hur länge som helst.
Men dom kör ett tag till!  Anders Borg, Fredrik Reinfeldt och grabbarna (tjejerna också för den delen!) som pusslar med fattiglapparnas pengar.

Jag har skrivit till fackföreningenen Unionen och bett om svar på vad facket gör för alla medlemmar som drabbas. När – om – jag får svar kommer det att publiceras här  på bloggen.

Den som betalat till A-kassan i hela sitt arbetsföra liv och bli långvarigt sjuk – har kastat pengarna i sjön. Vad hade han eller hon för nytta av alla dom betalade A-kassekronorna?? Svar: Ingenting!

FRAM FÖR ETT SAMHÄLLE SOM TAR ANSVAR! OCH SOM INTE SPARKAR PÅ DOM SOM REDAN LIGGER!
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.