En liten notis – ett stort drama

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Namnsdagsbarn, Nyheter, Sverige & Världen, Tankar och funderingar..., Västra Mälardalen Kommentera!

Har ni tänkt på alla dessa tidningsrubriker. Hur de med stor, fet stil får mest uppmärksamhet. De rubriker som avslöjar död och förintelse, våldsamheter och grova brott.
Och hur en liten notis ändå kan betyda så fruktansvärt mycket för den som drabbats.

Bloggaren tänker på en rätt liten nyhetsnotis på lokala nätsidor. Om en olycka där familjen tvingades fly ut på balkongen. Om en diskmaskin som börjat brinna.
Det var nästan så det hela fick ett lite löjets skimmer över sig. Var det ett skämt? Varför fly ut på balkongen? Kan verkligen en diskmaskin börja brinna och hur farligt är det??

Se själva! Läs Bärgslagsbladet/Arboga Tidning om den hemska olycka som drabbade familjen i Kungsör och som gjorde dem hemlösa. Hur rök och eld från något så trivialt som en köksmaskin kan förstöra ett tryggt, kärt hem och utplåna tillhörigheter och minnen.

Fruktansvärt tragiskt och en händelse som bör väcka empati men även tankar på att skydda sig själv och andra. En rubrik och en händelse mer än väl värd att notera på olika vis!
En händelse som borde få stora rubriker och som nu har fått så via bl.a. Bbl/AT.

Andra nyheter som häcklas. Den som fick även de stora tidningsdrakarna att haka på. Mannen som fick ormar dumpade över sig vid en fisketur. Klicka HÄR. (Foto: Aftonbladet)

Idag får han försvara sig i lokaltidningen! ”Jag vet vad jag har sett”.
Någon tycker det låter osannolikt, en annan föreslår att mannen drogtestas(!).

Men varför skulle han hitta på något sådant? Av vilken anledning skulle någon fantisera ihop en historia om en massa ormar och få uppmärksamhet till och med i kvällspressen?
Vi vet, eller borde veta, att det finns folk till allt – och att djur är värda noll och nada i vissa människors ögon! Jonas Wahlström, djurexpert jobbandes på Skansen, har också berättat att ormar är den nya tidens ”sommarkatter” – dvs. dumpas när de inte är kul längre.

Skärpning vid läsandet av nyheter alltså! Det lilla kan vara det stora och det stora är ibland våldsamt överdrivet. Och döm inte någon ohörd!

Över till något helt annat.

Här om dagen när bloggaren låg och latade sig på gräsmattan blev hon påmind om stress och press. Svår att upptäcka – men den lilla myran bär en större artfrände upp och ner över böljande gräsmatta, förbi enorma hinder men strävar ändå framåt mot målet. Vilket slit! Vilket enormt arbete! Bloggaren funderar över om myror kan bli utbrända?

En som inte blir utbränd är Bosse! Bosse, musiker och filosof, sitter skönt tillbakalutad på gården och skriver musik! Visst ser det härligt ut!

Solsken idag igen! Njut som Bosse och som Vilda Wilma Bloggaren gillar också sol men helst inte i alltför stora proportioner. Långvarig hetta är inte kul. Men, då kan man ju unna sig lite kvällsmys i form av svalka från en kall öl! 😀

Ragnhild och Ragnvald gratuleras på namnsdagen!

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.