Hur lurade låter vi oss bli!? Attendo – igen!

Äldreomsorg, Lokalt, mänskligt, Namnsdagsbarn, POLITIK, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Kommentera!

DN igår söndag!
”Dementa tvingas betala skador i sina bostäder”.

Attendo – igen!

Artikeln i gårdagens DN berättar om mannen med Alzheimer som ”vårdas” på ett av Attendos boenden. Ett boende där bristerna i vårdomsorg gör att han ofta kissar på sig på golvet. Så pass ofta att efter mannens död kommer följande brev till änkan. Citat ur brevet och DN: 

Läs artikeln HÄR på DN!

  Så här presenterar sig Attendo vad gäller äldreomsorg, citat från hemsidan: ”Attendo erbjuder äldreomsorg i form av hemtjänst och vårdboende med höga krav på trygghet och personlig service.
Vi planerar alltid omsorgsinsatserna tillsammans med dig för att möta just dina behov och önskemål. Oavsett om vården och omsorgen ges av hemtjänst eller i vårdboenden så respekterar vi den personliga integriteten och agerar som gäst i ditt hem.”

Klicka HÄR för att komma till Attendo.

Klicka också HÄR för att komma till DN och olika artiklar om missförhållanden på boenden inom Attendo och andra vårdboenden!

– Citar ur DN igår!

Klass och kön, ja! Hur kan vi låta oss luras så till den milda grad att vi inte tar in att utförsäljning av skola och omsorg leder till mer pengar i några fås fickor och till sämre utförande!

Om skolor och äldreomsorg ska skötas som vinstdrivande företag – borde vem som helst förstå att det är PENGAR som styr i första hand! Inte graden av undervisning eller omsorg! HUR KAN VI ACCEPTERA DETTA!!??

Ett samhälles absolut viktigaste grundstenar måste vara utbildning och vård! Utan människor med kunskap och vård – inget bra och utvecklande samhälle! Hur kan någonting annat vara viktigare??

Osökt kommer jag in på Kafka och så kallad Kafkastämning – som ungefär betyder mardrömslikt och hotfullt, som om något är kusligt närvarande men ändå undanglidande.

Franz Kafka! Visst är väl DN:s medarbetare Peter Wolodarski otroligt lik Kafka! Av en händelse upptäckte jag det. 🙂

Läs mer om Franz Kafka HÄR och om Peter Wolodarski HÄR! 🙂

GRATTIS KJELL PÅ NAMNSDAGEN!

Hög tid att äta upp det goda frukostägget.
Inköpt på ett ställe utan stordrift och vinstbegär!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.