Ska vi starta en REVOLUTION!

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Har ni tänkt på att politiker lever i en värld för sig – och då allra helst dom som sitter i regeringen resp i opporsition till regeringsplatserna.
Dom lever sitt eget liv långt ifrån nedbantad äldreomsorg, skolkande skolelever och arbetslösa SAAB-arbetare.
Deras jobb går ut på att strida med varandra – regering kontra opposition – och har ingenting med den verklighet vi andra sliter i.
Allt de gör och allt de säger har bara ett enda mål – att vinna nästa val. Och vad innebär det? Jo, en total katastrof för landet och för invånarna där. Det är liksom spel i två olika divisioner.

Idag kan man läsa i nättidningarna att ”Mona Sahling tappar” (Svenskan), ”Ökning för alliansen” (DN), ”Rekordjämnt (Expressen) och ”Nästan jämnt mellan blocken” (Sydsvenskan och HD).
Vad säger dessa rubriker egentligen?? INGENTING!

Statsvetarprofessor Tommy Möller säger i DN att ”Nästa års valrörelse blir en kamp mellan två partiledare”.

sahlin_reinfeldt_867343l (Foto Aftonbladet)

Kamp mellan två partiledare!? Personval m a o – med utgångspunkt från hur Mona Sahlin ser ut och rör sig kontra Fredrik Reinfeldts karisma och förmåga att prata på rätt sätt till pöbeln. Alltså ingenting om partiernas budskap och vad de vill för oss invånare i Sverige.
Nu protesterar säkert någon och menar att både sossar och moderater kommer att skrika ut sina respektive politiska budskap. Ja, visst – men vad tror ni det är för åtgärder de vill genomföra? Vad kommer partierna att förmedla för förslag till handlingsplaner för framtiden?
Tror ni att det blir av typen – vi måste banta ekonomin på många områden för att rädda andra delar? Det kommer att drabba väldigt många invånare på kort sikt men långsiktigt ge mycket god effekt. Tror ni någon röstar på ett parti med det budskapen?

Nej, det ska vara fagra löften om guld och gröna skogar fast allt går åt helvete. Här gäller det att vinna röster genom att slå blå dunster i ögonen på folk och lova att allt blir bra trots att depressionen står för dörren.

SKA VI STARTA EN REVOLUTION!? Vi alla som genomskådat politikerna! Vi som förstår verkligheten och ser politikernas påklistrade masker! Vi som har hajat spelet för gallerierna! Vi som inte har ett enda alternativ att rösta på 2010! Istället för att rösta blankt – vad gör vi??

wilma-hur-somnig-som-helstSoffliggarstilen  är inget för mig! Att blunda och låtsas som ingenting och hoppas att någon annan tar oss ur eländet. Nix – inget för mig!

Men hur gör vi? Kan någon ge mig och alla andra ett tips? Hur går vi samman?

Jag vägrar finna mig i att vi fortsätter betala dyrt för toppolitikernas lek i sin egen lilla värld för sig!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.