Midsommarfylla eller ”Idoioter och gamla tanter” – plus ett Arboga jag inte vill ha!

Allmänt, ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Demokrati och rättvisa, Kultur, Lokalt, Namnsdagsbarn, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Kommentera!

Igår blev vi stoppade av två glada tjejer från IOGT-NTO! ”Idioter och gamla tanter” sa man förr om förkortningen IOGT – det stämmer inte idag!
Gabriella pratade enkelt omkull oss! Självklart ville vi stödja barn- och ungdomsverksamheten så att barn som har det svårt på grund av missbrukande föräldrar kan få en fin sommar!

Fler var intresserade av de trevliga IOGT-tjejerna från Eskilstuna!
Så här läser jag på IOGT-NOT:s hemsida, citat:

”— Juni är här och med den alla landets skolavslutningar och starten för sommarlovet för alla barn och unga. Men för åtskilliga barn är sommarlovet inte den avkoppling och frihetsperiod den borde vara. Många barn lever i familjer med ett riskabelt alkoholbruk eller missbruk och i de familjer där alkoholen eller andra droger gör hemmasituationen jobbig kan sommarlovet bli en fälla mer än en frihet, säger Anna Carlstedt, ordförande för IOGT-NTO.
IOGT-NTO-rörelsen består av fyra förbund som alla bedriver olika typer av aktiviteter under sommaren och där man riktar sig mot olika målgrupper.
— Styrkan med att vi är många förbund är att vi kan bidra med något till alla, från barn- och ungdomsverksamhet till familjeläger där bland annat personer med ett tidigare missbruk får en möjlighet att samlas och umgås i alkoholfria miljöer, avslutar Anna Carlstedt.”

Hur vill du ha din midsommar i år? Så här?

Tänk till och gå gärna in på IOGT-NTO:s hemsida och läs mera HÄR! Samtidigt som du stödjer verksamheten har du chans att vinna resor eller kanske ett nytt hus!   Se HÄR!


  Imorgon och på lördag drar Arbogakarnevalen igång! Festtåg och invandrad mat bland begivenheterna i Arboga! Kl 17 på lördag startar det stora karnevalståget! Välkommen till Arboga!
Klicka HÄR för att komma till Arbogakarnevalens hemsida!

Välkommen till Arboga – den hälsningen borde gälla alla! Så verkar det inte vara… 🙁 Bloggaren blir oerhört upprörd när hon ser den här bilden!

Den här artikeln finns i dagens Arboga Tidning: Skrämmande förutom pinsamt och skämmigt för oss i Arboga!
Kider Thamer misshandlades svårt i en källare i Arboga och lämnades att dö.Fullständigt vidrigt och helt oacceptabelt!
Kanske var det bara en tillfällighet att den misshandlade mannen var invandrare – bloggaren får hoppas det. Annars har tyvärr Arboga åter utmärkt sig för sin inskränkthet och cynism.
Värna alla människors lika värde!
Bort med ointelligent smygrasism!

Oavsett så är våld, misshandel och trakasserier över huvud taget helt förkastligt!

Tyvärr hittar inte bloggaren artikeln i Bbl/AT:s nätupplaga. Kanske kommer den senare. HÄR når du Bbl/AT.

 

Besök Arboga i helgen och ta del av andra kulturer! Gläds över mångfalden och låt dig berikas!

Aina och AinoGRATTIS – ni har namnsdag idag!

 





Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.