Gör ett klipp! Bättre miljö! Skippa dåliga lärare! Klippen är många.

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Kultur, Lokalt, Miljö, Minnesord, Namnsdagsbarn, Personligt!, Samhällsfrågor, SKOLAN, Sverige & Världen Kommentera!

Idag blir det en del klipp!

Klipp ur Arboga Tidning som kan bli till klipp för dig på olika vis kanske.

Ta den här insändaren: Snålheten bedrar visheten i Arboga när kommunen vräker ner giftiga bildäck i den nya fotbollsplanen. Miljöpartiet uppmärksammar detta och undrar hur mycket de styrande i kommunen tänker på kommande generationer? Läs insändaren i Bbl/AT HÄR!

 Eller som bloggaren var med och sjöng en gång i demonstrationståg mot kärnkraften:

Ska våra barn och barnbarn

hata oss och förbanna

för att vi inte hade vett

besinna oss och stanna?

 Ett klipp för framtiden är att stoppa i tid! Att värna om miljön långsiktigt och aldrig ta den billigaste, kortsiktiga vägen.

Klipp för skolan! För såväl lärare som deras är elever är nog detta ett riktigt klipp: Karriärvägar för lärarpersonalen ger status, högre lön och befrämjar ”rätt man/kvinna på rätt plats”! Också ur Bärgslagsbladet/Arboga Tidning – HÄR!

”Alla lärare är inte bra!” säger John Hattie!
”Tidiga betyg eller inte? Mindre klasser? Frågorna är oviktiga när det handlar om att förbättra skolresultaten. Den som kan göra skillnad är läraren, menar superpedagogen John Hattie som sågar den svenska skoldebatten.”

 Läs om John Hattie från Nya Zeeland och hans åsikter om vikten av bra lärare – i Svenska Dagbladet HÄR!

Om det här blir ett klipp för bloggaren återstår att se. Klippa blast kan det bli frågan om förstås! Sen om det finns någonting under blasten blir en senare fråga… Fortsättning följer! 🙂

Klipp i Arboga kan man trots dåliga politiska beslut göra ibland. Här är lite klipp inför sommaren:


”Sommarkväll vid ån” – redan ikväll! Bloggaren kan avslöja att det är Arboga Manskör och Damkör som uppträder och adressen är Västerlånggatan 1 i Arboga. Läs mera HÄR Arboga kommuns hemsida!

Det största evenemanget är förstås Medeltidsdagarna! Boka 7 – 11 augusti för fantastiska upplevelser i Arboga! Läs mera HÄR!

Idag skulle en av mina bästa vänner ha fyllt år.  Britta avled efter en kort tids sjukdom i slutet av förra året. Hon var en oerhört generös och omtänksam person. Många är vi som har mycket att tacka Britta för.

FRID ÖVER HENNES MINNE!

Grattis Eskil! Du har namnsdag idag!

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.