Lisbeth Salander har ADHD!

ASPERGERS och ADHD, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Äntligen kan jag släppa den blogg jag tänkt idag – nu när GRATTIS-bloggen till Victoria och Daniel är publicerad! 😉 (Men glöm inte se TV kl 17! Då ska Victoria och Daniel ”tala ut” 🙂 )

man-som-hatar-kvinnor-affisch

På fredag ska jag se premiären av ”Män som hatar kvinnor” och jag är mycket förväntansfull!

Jag älskar böckerna i Stieg Larssons trilogi! Lisbeth Salander är en mycket speciell ung kvinna och jag hoppas Noomi Rapace kan leva upp till ”min” Lisbeth Salander! Jag har fått för mig att det blir så. Kollar man bilderna på Noomi och läser intervjuerna om vad Noomi tycker om sin Salander – så känns det väldigt bra.

lisbethsalanderKänner man till egenskaperna ADHD och Aspergers syndrom och har läst Stieg Larssons böcker så vet man att Lisbeth Salander förmodligen har bådadera och kanske ännu fler s k bokstavskombinationer.

Jag hoppas att Stieg Larssons berättelse kommer att bidra till mer förståelse för ADHD och andra personlighetsdrag, som vissa människor måste kalla funktionshinder.
Att Aspergers får ett uppsving! Kalla det gärna så!

Av ”Män som hatar kvinnor” hoppas jag alltså både på en total filmupplevelse – men också upprättelse för alla de människor, som likt Lisbeth Salander, har massor att tillföra, massor av fördomar att kämpa mot och massor av respekt och anseende att återerövra!

lisbeth-s-och-micke-b(Foton SF-film)

LÄS MER OM FILMEN GENOM ATT KLICKA HÄR!

LÄS MER OM ADHD OCH ASPERGERS SYNDROM GENOM ATT KLICKA HÄR!
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.