Söndagspredikan med klipp

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Lokalt, mänskligt, Namnsdagsbarn, Natur, Psykologiskt, Stress och utbrändhet, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

Söndagens predikan handlar lite om frustrationer och stress. Av sådant mår man dåligt – såväl psykiskt som fysiskt.

Då kan naturen vara en läkande faktor! Har man tur, som nu, att det är vår och allt spirar är det en stor fördel! Bara strosa runt i trädgården, parken eller skogen och ta in allt. Väldigt lugnt och skönt för naturen stressar inte.
Följa en humla, titta på blommorna, känna doften av mylla, lyssna på fåglarna – så vilsamt och läkande. 

Katterna ville också vara med och uppleva!

Titta – och påta…

Praktiskt arbete kan vara en lisa för ett stressat, pressat psyke också. Det märkte bloggaren igår när hon rev runt med dammsugaren. Fokus på dammråttorna istället för på allt annat surr i skallen – jättebra och städat blev det på köpet! 🙂

Men lite klipp utlovades också. När bloggaren for med tåg till Stockholm letade hon rätt på tidningen Kupé som oftast har många läsvärda artiklar.

Så även denna gång.
Om ”multitasking” – alltid nya ord och benämningar!
Multitasking är engelska och betyder enligt Wikipedia att köra flera processer samtidigt. I Kupés artikel handlar det om människor som har många bollar i luften. Artikeln anser att det är raka vägen till ineffektivitet.
Bloggaren håller inte helt med om det. Möjligen på lång sikt då bollarna blir för många och för stora. Då tappar man alla bollarna och allting faller. Bloggaren vet…

En artikel om skolor som lyckas med undervisning till eleverna! Det här fokuserar Nossebro skola på: Svårt att läsa? Gå in HÄR och läs direkt i tidningen Kupé på nätet!

Klipp ur Bbl/AT som värmer bloggarens hjärta enormt!
Läs för övrigt den mycket  intelligenta och bra debattartikeln som Svenska Rovdjursföreningens generalsekreterare Ann Dahlerus skrev 29 april 2013 i Svenska Dagbladet!
 Hon skriver bl.a. ”Att tillåta varg i renskötselområdet är en av de viktigaste nycklarna för att öppna upp en vargpolitik som gått i baklås.” och påminner också om all ekonomisk ersättning som faktiskt går ut till renägare för varje ren som dödas!
Klicka HÄR för att komma till artikeln!

Ett klipp ur Magazin24 också – som gör bloggaren tillfreds!
Så här skriver chefredaktör Fredrik Klevenhaus bl.a: Tack för det!!
Bloggaren har nu upplysts om att det fanns flera alternativa majbrasor i Arboga att besöka istället för de fjuttiga kommunala eldkorgarna. Eldar som privatpersoner ordnat. Om det återkommer bloggaren förhoppningsvis nästa år!

Nu ljuder kyrkklockarna där bloggaren bor. Till skillnad från böneutropet i Fittja som förekommer endast en gång i veckan – dånar kyrkornas klockklang många gånger! Till förfång bland annat för den trötte söndagssovaren…

Slutpredikat för idag! Lev väl! Ta del av naturens läkande kraft!

Pojkarna Gotthard och Erhard har namnsdag idag! Grattis!

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.