1 maj 2013 på väg! Demonstrationer behövs! Fuck this fifties housewife bullshit!

Arbete och rättvisa, Bröderna katt och Vilda Wilma, Feminism och jämställdhet, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, POLITIK, Samhällsfrågor, Trafik Kommentera!

Flaggan är hissad! 1 maj är här med solsken och inte alls så kraftiga vindar som igår.

Denna dag är arbetarrörelsens högtidsdag men jag tänker främst på kvinnorna. Det är mindre än 100 år sedan kvinnor i Sverige fick rösträtt! För oss som tycker att vi lever i ett så modernt och framåt land känns det skrämmande. Bara hundra år sedan…

Här en suffragett som fängslas i England för exakt hundra år sedan. Hon fängslas för sin kamp för jämställdhet och rösträtt för kvinnor.

Just nu hör jag trummorna virvla i Arboga – förstamajtåget är i gång. Kampen fortsätter och inte bara för arbetarrörelsen utan kvinnors kamp för rättvisa.
Än är det långt kvar när utbrändhet fortfarande lamslår dubbelarbetande kvinnor och unga flickor har som högsta önskan att bli hemmafruar, försörjda av män.

 

Igår utlovade bloggaren lite bilar och trafik till dagens blogg. Så här parkerade en man sin bil på parkeringen intill varuhusen i Arboga. Nonchalant och dessutom helt fel!

Vi var på väg till Köping här om dagen och blev stoppade strax efter Valskog. Vi hade en viktig tid att passa men det vara bara att snällt parkera vid sidan av vägen.

Väntan blev lång – men så småningom dök den upp! Fordonet med sin enorma last.

En gigantisk cylinder! Vi kändes oss onekligen rätt små där vi satt i vår bil… Det skulle inte vara roligt att få den där pjäsen över sig och bilen…

Lång, krånglig väg mot pappersbruket i Frövi fick vi läsa sen i Magazin24 som publicerade denna bild:

Flaggan är hissad, solen skiner,
katterna är glada – och vitsippor och blåsippor står på bordet! Vad kan man mer begära!? 🙂

…..

 

Valborg har namnsdag! Grattis!

 Bloggaren har vänt blad och stämmer helt in med budskapet på kattkalenderbladet för maj månad!

”There are no ordinary cats”.
🙂

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.