Köp inte närodlat!

BÖCKER jag läst, Lokalt, Mat och Dryck, Miljö, Namnsdagsbarn, Natur, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, VIKTIGT! Kommentera!

Köp inte närodlat – det kan man tro att budskapet är när man läser en artikel i DN idag. Så här står det, citat: ”Att handla närodlad mat har relativt liten klimateffekt.”

Men sen står att läsa: ”Vill vi verkligen göra en insats för klimatet bör vi tänka mer på vad vi äter, snarare än på hur och var maten producerats, enligt en ny rapport.”

Vidare ur artikeln: ”I rapporten, som tagits fram av forskare vid IVL Svenska miljöinstitutet, slås fast att det viktigaste av allt är att dra ner på köttkonsumtionen, och i stället äta mer vegetariskt.” Läs hela artikeln HÄR!

Minska din köttkonsumtion alltså! Förutom en positiv klimateffekt tänk till lite på de djur som lever för att bli mat…

Sluta ät dig fet på äckliga hamburgare med tillbehör! Köttskandalerna duggar tätt!Vakna upp och försök att ändra dina matvanor lite grann – det är ingen big deal egentligen!

Välj kött från gårdar där djuren lever på ett bra sätt och slaktas på gården och inte under usla förhållanden efter en lång transport! Sluta blunda för verkligheten! Har du råd med öl, snus och cigaretter – har du råd att åka på kryssning, köpa veckotidningar och lördagsgodis till ungarna – då har du banne mig råd att lägga ett par kronor extra för rätt mat!

Och du – vegetariskt är inte farligt!! Klicka HÄR, för en av alla sidor på nätet som leverera härliga vegetariska recept!
Känns det hotfullt att bli vegetarian!? Gå in för en köttfri måndag! En dag i veckan utan kött! Läs mer HÄRKöttfri Måndags hemsida!

Bloggaren struntar i att närodlat ger liten effekt på klimatet – hon handlar SJÄLVKLART närodlat ändå för att gynna regionen och de lokala odlarna!

Ansträng dig lite, lite för en godare mat som ger effekt både för djuren, din hemtrakt och för klimatet! Sök och du skall finna! Med tillgång till Internet hittar du närodlat och lokalt producerat lätt. HÄR är en av alla sidor – Mat & Smak!Boken hittar du HÄR! Kostar 60 kronor.

GRATTIS TYKO! Tyko har namnsdag idag!

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.