Jämställda rubriker 2013

Feminism och jämställdhet, Lokalt, Namnsdagsbarn, Personligt!, Sverige & Världen Kommentera!

Först av allt ska bloggaren berätta lite om varför bloggen är som den är just nu. Pappa ligger på lasarettet och det är en så älskad familjefar, make och släktens överhuvud.

Pappa är en fantastisk person, klok och stark och vi hoppas att med kämpande, vilja och Guds försyn det ska gå vägen.

Tiden går till pappa och mamma just nu.

På tal om den älskade familjen – min bror har födelsedag idag! Grattis Mats! För inte alls länge sedan, så känns det, var vi två små barn. Tiden går fort…

Eftersom pappa mådde något bättre igår rycker bloggaren upp sig med en reaktion på gårdagens Arboga Tidning som hade denna förstasida:

”Behovet av nattis är stort för Malin” säger den feta rubriken!

Malin? Ja, Malin är inte barnet som behöver nattis utan en mamma!
Mamman är varken änka eller har en spårlöst försvunnen pappa till barnen. Ändå är det mamma Malin som är i stort behov av nattdaghem för sina barn – inte pappan eller de båda eller familjen!

En petitess kan någon tycka. Klavertramp av tidningen tycker bloggaren som också oroas över den glidande tendensen mot ett mindre jämställt samhälle.

Mamma Malin tvingas ta ut semesterdagar, skriver tidningen vidare. Det är möjligt att pappan gör något annat mycket viktigare med sina semesterdagar – annars är denna rubrik också förvånande.

Nog om det! Reagera med kommentarer om ni vill så ska jag ta del av dessa när tid finns.

Artur och Douglas har namnsdag idag den 13 april. En älskad bror har födelsedag! Säkerligen finns det många fler att fira. GRATTIS!

Avslutar bloggen med en bild från pappas bord på sjukhuset.

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.