Trafik, estetik och marknadsföring i Arboga

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Caféer och matställen, Lokalt, Miljö, Namnsdagsbarn, Natur, Resor, Sverige & Världen, Trafik, Två små barn Kommentera!

Arboga är ju en liten trevlig stad men den har sina brister. En av dessa brister är gatorna och trafiksituationen. Om detta har bloggaren skrivit tidigare – bl.a. om korsningen Stureleden/Engelbrektsgatan/Tulegatan/Köpingsvägen liksom Köpingsvägens ickeexisterande trottoarer.

En annan farlig korsning är den på bilden ovan – korsningen Centrumleden/Stureleden. Två filer i varje riktning men inga trottoarer. Cyklister lever oerhört farligt här!

Ett långt övergångsställe över fyra filer och övergångsstället ligger skymt för bilar söderifrån. Detta gör att det är omöjligt att se om bilar är i annalkande när man ska ta sig över från den södra sidan. Ännu värre sommartid när buskaget intill husen grönskar.
När bloggaren var ute och gick var det vid en tidpunkt med väldigt lite trafik. Tänk er en fredagseftermiddag när det varit lön… Eller nu inför påsken!

Centrumleden vidare upp mot stan är allmänt känd som farlig. Där har t o m människor dödats på övergångsstället Centrumleden/Nygatan/Östra Nygatan.

 Estetiken då? Jo, jag funderar om kyrkogårdsförvaltningen tänker estetiskt när de förlägger gravplatser – ja, främst utseendet på gravstenarna?

Sedan de små barnen Max och Saga Jangestig mördades och begravdes har en strid ström av besökare vandrat till deras grav och den fina gravstenen.
Tyvärr dör människor och även små barn. Anhöriga vill själva välja gravsten naturligtvis. Samtidigt undrar man just lite över estetiken. Så här ser det ut idag framför Max och Sagas grav. Framför barnens grav med den rödfärgade gravsten i hjärtform finns idag en annan grav med en stor hjärtformad gravsten som skymmer den bakomvarande graven.

Jag förstås fullständigt föräldrar som vill ha de finaste gravstenar till sina döda barn men kanske borde kyrkogårdsförvaltningen tänka på det estetiska förutom vad anhöriga till intilliggande begravda tycker.
Hade de två nyare gravarna framför Max och Sagas sten placerats tvärtom, alltså de båda stenarna bytt plats, hade alla gravstenarna mera kommit till sin rätt.
Det är möjligt att anhöriga till t ex Max och Saga gett sitt godkännande till gravstenen framför – om det vet bloggaren intet. Dessutom är detta kanske en bagatell i sammanhanget när människor sörjer. Det hela slog mig bara när jag besökte Max och Saga senast.

För att återgå till trafik så for bloggaren mot Göteborg här om dagen. Självklart med tåg som går så smidigt och lätt från Arboga. 3 timmar utan byten!

På tåget låg som vanligt den trevliga tidningen Kupé. Mycket läsvärd och bloggaren fastnade för tidningens egen topp 5 vad gäller tågresor. För som nummer 3 fanns den här: ”Topptur i norr” med Mälarbanan från Kiruna till Narvik. Bloggaren har haft lyckan att själv åka den sträckan och den var enastående naturskön! Gör den om ni kan! En otroligt vacker tågresa mellan höga fjäll och djupa dalar med fantastiska forsar och vattenfall.

Sen blir bloggaren patriotiskt glad över de Arbogaannonser som alltid finns med i tidningen! Denna gång om norsfisket som antagligen är något försenat i år på grund av den bistra våren…
HÄR kan ni läsa tidningen Kupé online!

Fortsätt så Arboga kommun! Men – bloggaren har ännu inte fått något besked om medborgarförslaget om reklam för Arboga vid stationen – som numera är en knutpunkt för Mälarbanan och Svealandsbanan.
Bloggaren fick sällskap på tåget med en dam som ofta färdas sträckan Skövde – Eskilstuna t.o.r. och passade på att fråga om bytet i Arboga. Hon sa att det inte fanns någonting trevligt att titta på eller göra på stationen… 🙁

Vid ett tillfälle  en söndag fick hon en väntetid på 2 timmar vid bytet och visste inte vart hon skulle gå eller vad hon skulle göra under dessa timmar. Hon tog en sväng till varuhusen som hon faktiskt såg när hon kom ut ur stationshuset…
Bloggaren passade på att göra reklam för Café Två Skator – men vem har en aning om detta café när man står och huttrar i snålblåsten på perrongen??
Skärpning Arboga kommun!!
Inte särskilt inbjudande trots fina annonser i tågtidningen.

Café Två Skator
Öppet alla dagar utom måndag!

Nu har katterna tröttnat!  Det är lunchtid –
och så här ser Felix ut när morsan är för trist!
Han lägger sig på rygg!  Tar bloggaren det minsta steg far han upp – redo för lunch! 🙂

Vi ses igen imorgon – då är det dags för detta:

 
EARTH HOUR!!

Kennet och Kent har namnsdag! Grattis!
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.