Respekt i Ankdammen! Om lokalblad men också om A- och B-lag.

Ankdammsnytt, Arbete och rättvisa, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Kommentera!

Idag blir det Ankdammsnyheter!
Bärgslagsbladet/Arboga Tidning har ändrat stil, något som debatteras folk emellan, och då och då även på så kallade sociala medier.
Bloggaren är för förändringar som leder till positiv utveckling och är inte den som slår ner på nytänkande utan anledning. Idag har jag dock en sådan.
Jag vill ha mer respekt på familjesidorna! Tidningssidan som i vårt lokalblad går under namnet ”Nära & kära”.

Så här såg sidan ut igår:
Rörig utan stil! Alla-hjärtans-kramen dominerar sidan och i gyttret av pensionärsföreningar och gympapass hittar man längst ner ”Dödsfall” och ”Sorgtack”. Bedrövligt, tycker bloggaren. Ingen stil och ingen respekt!

Se till att få en avgränsad del för familjeannonser som ger värdighet och lite ödmjuk aktning!

Förutom att detta borde vara självklart för en tidning med etik och lite självaktning så får nog tidningen se upp för kollegan Magazin24 som presenterar familjeannonser utan kostnad!

I förnyelsen av Bbl/AT ingår också slutklämmen på sista sidan: Detta nya oförargliga enkla verkar dock uppskattas av läsarna. När läsarna inte längre hittar till ”födda och döda” så har de ändå sista sidan.

Lite nyheter snappade från tidningen igår: Detta oerhörda krångel för att åka miljövänligt!!

Bloggaren som ändå har såväl dator som smartphone tycker att biljetter till tåg och buss är en fullständig djungel! Vad ska då dator- och mobillösa tycka!?
Det blir mer och mer av A- och B-lag i Sverige. De som är uppkopplade på nätet och de som inte är det. Så diskriminerande!

Det finns förstås många fler nya ingredienser i detta med samhällets A- och B-lag där innehållet i plånboken spelar största rollen.
Hur elever klarar sig i skolan – med eller utan betald läxhjälp, privat sjukvård eller inte – parat med möjligheten att teckna privat sjukförsäkring eller inte och det jag läser idag på DN:s debattsida: ”Högutbildade lever längre i ett ojämlikt Hälso-Sverige” 
Helt oacceptabelt för ett så kallat välfärdsland år 2013.
Klicka HÄR för att läsa du också!

En nyhet igår från Köping.
243 000 kronor kräver nu Skatteverket pizzerian på för arbetsgivaravgifter och skatt.
Bloggaren har alltid förundrats över alla pizzerior överallt och hur de plötsligt byter ägare. Jag säger inte att de handlar om fusk och bedrägerier men funderat har jag gjort.

Funderat har jag också över tokiga Vilda Wilma och hennes fascination för telefoner! 😀  Även om detta verkligen måste klassas som riktigt Ankdammspladder, möjligen också begränsat privat skojigt – så kommer Vilda Wilmas framfart på telefonins område imorgon! 🙂

Grattis Diana! Du har namnsdag idag!

Henne kan man fira med en semla om man vill!
Det är tisdag idag men hela två veckor kvar till Fettisdagen!
Fast man kan ju tjuvstarta lite…

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.