Lokaltidningens ansvar – och vårt eget

Ankdammsnytt, ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Vinterväder med kyla och snö är på gång igen.
Till glädje för en del men ingenting som vare sig katten Felix eller bloggaren gillar…
Felix tittar ut med nosen för att snabbt bestämma sig: Nej!

På dörren ser ni några ditklistrade märken som betyder att jag prenumererar på morgontidningar. Därmed kommer jag osökt in på dagens rubrik, lokaltidningars ansvar – och vårt eget.

Bärgslagsbladet/Arboga Tidning har genomfört en del förändringar nyligen. Illa – tycker en del, bra tycker andra. På Facebook läser jag mest sura kommentarer om ändringarna samtidigt som jag är medveten om att folk är bra på att klaga men sämre på att säga när någonting är bra.

Vilket ansvar har tidningen för innehåll och förändringar?
Har vi läsare något?

Personligen tycker jag att det vore oerhört trist att inte få Arboga Tidning i min brevlåda vardagsmorgnar! Magazin24 i all ära men den kommer endast en dag i veckan och innehåller därmed färre artiklar och nyheter. Magazinet finns på nätet övriga dagar men alla har inte tillgång till den ögonblicksinformationen. Dessutom är det mysigare att knöla ner sig i soffan eller sängen med en papperstidning.

Innan folk börjar säga upp prenumerationer borde inte tidningen kolla vad läsarna tycker? Är inte dialog bra för båda parter? Redaktionen tar reda på vad folk vill läsa, hur mycket förändringar ”man tål” och läsarna får tycka till.

Eller är tidningen maktfullkomlig och kör stilen:  fort men fel?

Själv letade jag febrilt efter familjeannonserna idag igen och fann dem till slut. Förutom ”födda och döda”  och en del andra nyheter tog jag del av det här: Jag brukar tycka att föräldratips och matrecept inte hör hemma i en liten lokaltidning men idag gjorde jag ett undantag. Lax är en favorit och kan varieras i det oändliga. I tidningen hittade jag några spännande tips som kanske kommer att förvandlas till favoriter!

Redan till helgen ska det provas! Laxbitar är enkelt och bra att ha i frysen.

På tal om frys och kyla så stannar katterna helst inne nu.
Här är det fara å färde! Vilda Wilma och Felix nära varandra!

”- Men lugn, om jag uppför mig ordentligt går det bra!”, verkar Wilma säga. Och det gjorde det! 🙂

Själv  har jag lust att göra som coola Curry – krypa ihop på sängen och invänta varmare tider.

Värme eller kyla – oavsett årstid är det roligt att ha en lokaltidning! Vi bör vara rädda om vårt Bbl/AT – men det ska vara ömsesidigt. Inga läsare, ingen tidning – inget jobb för redaktionen och dess medarbetare.
Klicka HÄR och hitta de lokaltidningar som finns i Sverige via Wikipedia. Från Ystads Allehanda till Haparandabladet och där emellan bl.a. lilla Bärgslagsbladet/Arboga Tidning!


Namnsdagsbarnen heter Jan och Jannike! Grattis!

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.