Människans bästa vän?

Lokalt, Namnsdagsbarn, Samhällsfrågor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, Vetenskap, VIKTIGT! Kommentera!

Är det så här vi behandlar ”människans bästa vän”??

Experiment på djur har förekommit länge och borde vara uråldrigt och förlegat förutom ovärdigt människan!

Det är inte bara hundar som utsätts för plågsamma djurförsök utan även katter… 

kaniner… … apor… och många fler olika djur.
Bilderna från nätet är faktiskt så upprörande och otäcka att jag knappt vågar titta när jag letar efter foton för att verifiera försöken. De värsta bilderna orkar jag inte ens ta till mig.

Genom svenska Djurrättsalliansen har det framkommit att AstraZeneca håller beagles för djurförsök på en kennel i Örkelljunga och att verksamheten ska avvecklas och hundarna avlivas!  Alternativt skickas till England för fortsatta djurförsök!
Djurrättsalliansen har skapat ett stort upprop mot detta och idag, lördag 5 januari 2013, hålls en stor demonstration vid kenneln i Örkelljunga.

Så här skriver Djurrättsalliansen:”Missa inte vår demonstration nu på lördag! Vi samlas kl 14.00 vid grindarna till Kenneln som ligger i Västrarp utanför Örkelljunga. Du hittar en karta här.”
Kenneln går under namnet ”Kennel Råhöjden”.

 Läs mer om hundarna och protesterna på Djurrättsalliansens sida genom att klicka HÄR!

Klicka HÄR för att läsa en artikel på SVT kring uppropet!

Organisationen ”Djurens Rätt” skriver också om aktionen – HÄR!

Det finns faktiskt forskning utan djurförsök!
Självklart ska vi stödja den verksamheten och det kan du göra genom att gå in på organisationens hemsida HÄR! Små och stora bidrag! Engångsinbetalningar eller månatligt – välj själv!

Att testa kosmetika på djur måste vara snäppet värre, om möjligt! Självklart ska vi inte köpa smink där djur plågats för att vi ska ”göra oss fina”! Det måste väl ändå vara under all värdighet! Klicka HÄR för att läsa mer om vilken kosmetika du ska välja istället! Symbolen betyder – ej testat på djur – leta efter den nästa gång du shoppar!

Slutligen vill jag att ni tittar på den här lilla filmen. Klicka HÄR!

Det är en film om beaglehundar i USA som använts för djurförsök men som räddats av ARME – en djurrättsorganisation. Så här lyder översättning av inledningen på filmen:

”Det här är vår andra räddningsaktion för beagle-hundar som levt hela sina liv instängda i forskningslabb. De här beaglarna har aldrig upplevt något annat än insidan av en metallbur. Ingen mjuk mänsklig beröring, ingen varm säng, inget sällskap, ingen kärlek. De har aldrig varit utomhus, aldrig nosat på träd eller gräs. Äntligen, efter flera år av misskötsel, är de här beaglarna FRIA! ARME fick ett samtal från labbet som sa att de var villiga att släppa hundarna efter att ha använt dem i flera tester.” (Ur DN november 2011)

Filmen är mycket gripande och tårarna rinner varje gång jag ser den.

DEMONSTRERA MOT ASTRAZENECA IDAG! Har du inte möjlighet att ta dig till Örkelljunga – skriv e-post till läkemedelsföretaget och protestera:

kontakt@astrazeneca.com   eller ring: 08-553 260 00

Sluta hyckla kring begreppet ”människans bästa vän”! Stå upp för vännerna!

För övrigt har Hanna och Hannele namnsdag denna lördag
tillika trettondagsafton.
Grattis!

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.