Världens mest uppläxade folk!

Allmänt Kommentera!

Svenskarna måste vara världens mest uppläxade folk – och det av ”sina egna”! Trots att vi redan är så godtrogna och gör precis som makten säger så andra länder skrattar åt oss – kommer nu Fredrik Bergström och Stefan Fölster med ännu mer kritik!

Ja, vi svenskar är så oerhört förljugna och dåliga att endast 5 % är värda namnet svenska medborgare – om man får utgå från Bergström och Fölsters artikel på DN Debatt. Svenska Dagbladet tar också upp alla ”svenska fuskare”idag på sin hemsida liksom flera andra tidningar. 95 % fuskar!!

Först blir man faktiskt full i skratt! Men sen blir man ARG! De frågor som författarna ställt de slumpvist utvalda personerna är otroliga! För att inte tala om resultatet!
18 % av personerna anger t ex att de tvingats ta kontakter för att få sjukvård. Nästan lika många anger att de gett anhöriga vård som landstinget borde ha tillhandahållit! OCH?? Vari ligger felet??

Hur skulle det ha sett ut om inte sjuka människor själva via kontakter fått sjukvård!? Varför skulle inte en läkare skriva ett recept till grannen som har migrän – istället för att säga: ”Nej, gå du och köa hos din familjeläkare!”

Det är så urbota dumt alltsammans och man undrar ju om Bergström och Fölster inbillar sig att dom tillhör den prominenta skaran 5 %!? ICKE!
Genom artikeln gör de reklam för sin bok! Det måste verkligen vara att utnyttja systemet! Dessutom borde de ha ägnat tiden åt något mer viktigt än denna smörja!

Hur duktiga ska vi svenskar vara? Hur mycket mer ska vi förebrå oss för allt dumt vi gör? Ska vi alla kräla i stoftet?
Eller ska vi säga att vi faktiskt är rätt så bra! Att vi ”klarar skivan” trots neddragningar inom vården, överbelastade skolor och icke-fungerande äldreomsorg!

Som min man sa: ”Synd att det inte är 100 % som visar att de har kurage nog att få snurr på samhället som inte fungerar! Som ser till att vårda anhöriga, som hjälper sjuka, som ringer till tandläkaren på arbetstid – så tandläkaren får jobb.”

Och hörni Bergström och Fölster! Har ni tänkt på hur mycket tid och energi det nu går åt för alla svenskar som ska bli arga och reagera på era dumma påståenden! Tid och energi som det borde ha ägnat åt något nyttigt!

Dumheter finns det mycket av – men det här tog priset!
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.