Kattfnatt, språkförbistring som ger nya pizzasorter och en hint om gröna badkar!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Miljö, Namnsdagsbarn, Sport, Vetenskap Kommentera!

Man får inte vara mörkrädd när man drar upp persiennerna! Den här lilla figuren bligade in på mig när jag gick upp imorse!

Katter är ju som dom är och Vilda Wilma är mer än så! Självklart går det ju inte att ta sig in den vanliga vägen utan det ska ske genom fönstret om Wilma får bestämma. Och det får hon förstås! 🙂

Sen ligger hon bara där och väntar på att få frukosten serverad!

För att sen förnöjt ta en slummer på maten!

Kattfnatt!! Och jag älskar det. 😉

Vad gäller språkförbistring så gjorde den att pizzan Due Stagioni Mexicana har uppstått…
När bloggaren skulle beställa 1 st Quatro Stagioni och en liten Mexicana blev det förvirrat. Jag tar på mig del av skulden för jag uttryckte mig nog oklart.

Döm om vår förvåning när inte två pizzor levererades utan en – i kombination!!
Pizzan är alltså hälften av sorten Mexicana och hälften Quatro Stagioni!

Vilken av årstiderna pizzerian uteslöt blev vi inte kloka på. (Stagioni betyder ju årstid och av de quatro (fyra) som borde ha ingått blev det bara due (två).
Men gott var det  och vi delade systerligt på pizzan – även om en ganska hungrig bloggare nog gärna sett att hon fått en hel pizza för egen del…

Gröna badkar då!? Jo, så här kan det se ut hos en del boende i Arboga just nu… Känns det riktigt OK att kliva ner i karet för ett bad när vattnet ur kranen är neongrönt…?
Information om eländet saknades också och hyresgästen undrade oroligt om tillagning av mat i grönt vatten var att rekommendera…

Men tänk vad man lär sig genom att blogga! Det här hittar jag på Mälarenergis sida! Pyranin!!

Från sidan citerar jag: ”Pyranin är ett natriumsalt som under lång tid använts vid läcksökning i ledningar och metoden är godkänd av Livsmedelsverket och Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Västerås. Någon risk för färgpåverkan på tvätt, hår och dylikt finns inte. Men använd däremot inte grönfärgat varmvatten till matlagning. En god regel är att aldrig använda varmvatten när du lagar mat.”
Läs mera HÄR hos Mälarenergi!

Känns väl ”så där” kanske och information om grönspolningen borde väl ha föregåtts i god tid innan.

Naemi och Naima har namnsdag idag och ska firas! Dessa lite udda namn måste utforskas!
Wikipedia berättar så här: ”Kvinnonamnet Naemi eller Naimi härstammar liksom Naima och Noemi från hebreiskans  Naomi (el Noomi) som betyder mitt behag eller den angenäma.”
En gång hade jag en lärare som hette Naemi Ageborg och Naima Wifstrand var en mångkunnig skådespelare som levde mellan åren 1890-1968! 
Läs mer om Naima Wifstrand HÄR!
GRATTIS alla med namnet! Själv tänker jag på namnvarianten Noomi! Noomi Rapace som Lisbeth Salander.

På tal om att fira så lever vi svenskar ännu kvar i ruset av fotbollssegern mot England eller hur!!

Magiskt är också Paris, som för övrigt är Zlatans bostadsort just nu, och jag drömmer mig tillbaka till staden från i somras med hjälp av min kalender – här bilden för november månad:

Njut lördagen!

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.