Att resa är nödvändigt!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Namnsdagsbarn, Resor, Sverige & Världen Kommentera!

Att resa är nödvändigt – resan genom livet pågår ständigt. Och att resa på utflykter och semestermål är ett alldeles särskilt trevligt resande. Åker man med järnväg ser man så här vackra vyer in mot Göteborg!

Göteborg är en storstad som ändå har kvar småstadsmentaliteten, tycker jag. Goa Göteborgare är ju ett känt faktum också.

En sådan här mysig grön hörna hade byggts upp i stan. Vi såg den när vi passerade förbi i spårvagnen på väg mot mellanbarnets bostad.

Efter ännu en natt på Vandrarhemmet Linné (rekommenderas!) bar det iväg igen! Vi tog åter tåget – nu mot Köpenhamn!
Öresundståget var hur långt som helst! Och här är cyklar välkomna! Till skillnad från tråkiga SJ där det är helt omöjligt att per tåg få med sig sin cykel.

Via min Iphone fick jag den här positiva informationen! Passade oss precis och meteorologen hade helt rätt vad gäller fint väder, visade det sig senare!

Resan utefter kusten ner mot Malmö och Öresund är hur vacker som helst. Här har vi passerat Halmstad. Vindarna och det hyfsade vädret här gjorde att fullt med vindsurfare var ute!

Vi passerade mina minnens Båstad. Här i Skälderviken har jag badat alla somrar när barnen var små.

Så passerar vi Öresundsbron med tåg! Snart var vi framme i Köpenhamn! Byggnaden mitt emot inrymmer bland annat The Square Hotel där vi snart checkade in (efter att jag med mitt dåliga lokalsinne och trots GPS lyckades irra bort mig ett tag…).

Målet för vår resa var det här: Till höger i bild ligger Tivoli! Hård trafik som synes och jag var väldigt glad att vi lämnat bilen hem och tagit tåget.

Orken räcker inte till mera bloggande idag. Resten kommer imorgon och på onsdag.

Tord och Turid gratuleras varmt på namnsdagen! För varmt är det ute fortfarande – så kaffet kan med fördel tas utomhus! Några som gärna vill vara med när husbondfolket är ute är katterna – här Felix! Han njuter av solskenet idag!

En som också njuter är Wilma! Vilda Wilma har födelsedag idag och det har även uppmärksammats av hennes försäkringsbolag!! Trevligt! 🙂

Och Wilma gratulerades med flagga imorse på 6-årsdagen och med extra god mat!
HURRA för namnsdagsbarnen såväl som för Wilma!

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.