Jakten på Gargoylen fick ett slut till slut!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Kultur, Lokalt, Namnsdagsbarn, Natur, Resor, Sverige & Världen Kommentera!

1 september idag och hösten känns i luften. Jag vänder almanacksblad och hittar den här bilden för september i Arboga Minnes fina kalender: Gunnar Öberg och Lars Tapper – den ena vit och den andra svart! Arboga Minne berättar att bilden är tagen på baksidan av bageriet – som var och är Konditori Saga. Mer kan du läsa om du skaffar dig en egen kalender! Gå in HÄR för att komma till Arboga Minne!

När jag nu vänder blad tittar jag lite extra noga på bilden för augusti månad och hittar polisen Anders Forslöw! En välkänd polisman på sin tid i Arboga. Nu är både han och hans hustru borta. De bodde för övrigt på ”min gata” när jag var liten – Borgaregatan.
Så här ser bilden ut i sin helhet för augusti månad:
En krock i korsningen Trädgårdsgatan – Herrgårdsgatan i Arboga. Om högerregeln och väjningsplikt gällde även på den tiden så kan man konstatera att det är en Stockholmare som orsakat krocken. A-plåten på bilen avslöjar det.
Numera kan man göra tabbar i trafiken utan att bli hånad för var man kommer ifrån. På Wikipedia läser jag att det var 1973 som de nya registreringsskyltarna infördes. Så här kunde det se ut förr: 

Men hur gick det då med jakten på Gargoylen? Jo, jag lämnade ett vackert men lite molnigt Karlshamn på tisdagsmorgonen och for söderut.

Österlen! Vilket ljus!

Här är Brösarps backar – fångade i flykten. Otroliga kullar och backar här.
Den här bilden är från Internet och visar lite bättre de fina kullarna:

Färden gick mot Kivik för det var där jag misstänkte att jag skulle finna vad jag letade efter. När jag kom fram var jag lite tidig, affären hade inte öppnat, så jag beslutade mig för att fara till vännen Gudrun för att se hur hon bor. I Gladlax blev jag väl mottagen av Gudrun Schyman och fick gå husesyn i hennes fina  hus. Så roligt att ses igen! Jag hade turen att träffa Jacques när jag var på väg därifrån – och även hans mamma!

Men det var ju det här som var målet! Här i det lummiga gröna ligger Ulriksdals Trädgård i Kivik!
Jag förstod direkt att jag var på rätt väg när jag såg vad som skymtade i det gröna: En Anubisliknande figur tittar fram!

Och visst hade jag kommit rätt! Se själva!

Och inne i det grottliknande förrådet fanns det mer!

Affären är en handelsträdgård med många växter!  Och överallt vaktade gargoyles! 

Självklart blev det handel av! Den här föll jag först för – så lik de i Notre Dame! Sen kunde jag inte låta bli att köpa en till! 🙂 Den här passade mig väldigt bra, kände jag: Lite kattliknande.

Skumpande hem i bagageluckan – de väger mycket! – kom de slutligen fram till målet, min trädgård!
Den här vaktar både gård och hem såväl som husbondfolk och katter!
Men katterna fick en extra vakt nedanför sin ingång:
Nu är jag nöjd! 🙂 En fantastisk resa har nått sin ände! Jakten på Gargoylen har fått ett slut! 😉

Klicka HÄR för att komma till Ulriksdals Trädgård i Kivik om du också är intresserad av gargoyles!

1 september, som sagt, och Samuel ska hyllas! Grattis!

Glömde visa en bild jag tagit från Lady Gagas show igår. Den här: Ett av hennes ”little monsters”, de unga fansen, kastade upp en Pippi Långstrump-docka till henne. Hon blev väldigt glad över den. 🙂

Avslutar bloggen idag med en stilstudie på ett udda sätt att dricka vatten. Ni har sett det förr – nu kommer det igen! Katten Felix!

***
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.