Karlshamn – i jakten på Gargoylen!

Kultur, Lokalt, Namnsdagsbarn, Resor, Sverige & Världen Kommentera!

Nej, jag kom inte hit via luftballong men för den med bra ögon går det att läsa ”Carlshamn” på ballongen som jag visade på bloggen igår.

Karlshamn har jag aldrig besökt tidigare – tyvärr – för det är en jättevacker stad vid havet! Gammal, fin bebyggelse ihop med modernare och lagom stort.
Min eufori över Karlshamn beror säkerligen också på det fantastiska vädret här. En underbar sommardag igår – den soligaste och varmaste på hela sommaren, sa kvinnan i receptionen på  STF:s vandrarhem här!

För 300 kr fick jag ett stort rum med liten köksdel (och kylskåp!), badrum med toalett och dusch, TV på rummet och frukost på morgonen! Promenadavstånd till  allt! Läs mera HÄR om vandrarhemmet på Surbrunnsgatan i Karlshamn!

 Men det vackraste var ändå havet… Fler bilder från min egen kamera blir det på bloggen när jag kommer hem. Här en bild från Internet på den fina statyn i hamnen, det s k utvandrarmonumentet.

Skulpturen Karl Oskar och Kristina – personer i Wilhelm Mobergs roman ”Utvandrarna”.
Karl Oskar blickar ut mot havet mot den nya framtiden medan Kristina kastar en blick bakåt mot dem där hemma som man lämnar.
Läs mera HÄR på Karlshamns kommuns hemsida.

Men jakten på Gargoylen då!? Jo, den fortsätter! 🙂 Dags att ge sig av mot Kivik! Spåren leder dit…

Kanske träffar jag på en sådan här istället… Men det är en Gremlin och det gills inte!! 😉

GURLI och LEILA ska gratuleras på namnsdagen idag den 28 augusti! Gurli heter en gammal arbetskamrat till mig – GRATTIS  Gurli Mårtenson – och Leila påminner mig om en av mina favoritartister, Eric Clapton och hans ”Leila” . Den finns i flera versioner – lyssna på en  HÄR om ni vill!
Må alla namnsdagsbarn få en fin dag!

Mer imorgon om jakten på Gargoylen!! 😀




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.