Piska din nästa såsom dig själv! Eller ”knulla dig i ordning”! Och om en omvänd Maslows behovstrappa.

Feminism och jämställdhet, Lokalt, Psykologiskt, SEX, Sverige & Världen Kommentera!

  Bland alla våra I-landsproblem såsom att köpa så många, nya grejer som möjligt och stoppa i sig mesta möjliga skräpmat på minsta möjliga tid finns det också annat.

DN Söndag hade igår den här förstasidan: ”Svenska synden är vår nya hobby”, skriver DN. Och just när vi hade rapat efter sista krogrundan och känt tristessen lägra sig när senaste prylen inte ger samma kick som nyss – kan du hitta ny stimulans via kurser i att knulla dig i ordning! Ja, in i sängkammaren bara och sätt fart! Eller varför bara där – så töntigt! Gör det på köksgolvet eller ännu hellre ute på trädgårdsbordet! ”Diska kan man göra sedan”, säger paret i artikeln.

Jag kommer att tänka på en låt med Siw Malmkvist som var populär på slutet av 60-talet, minst lika aktuell idag. Så här går delar av texten:

Mamma är lik sin mamma
Vi städar och vi skurar och vi fejar
Dammar av och sköter karl’n.
Hänger tvätt och snyter barn
och, skurar, dammar, städar, diskar, fejar.

[Å så] skall man då va’ älskarinna?
Ha krafter kvar när ens karl läst ”Jag, en kvinna”
Som en dröm, ljuv och öm – fastän sliten
Det skall man va’
Det skall man ha mitt upp i skiten

– Oj, vilken skittråkig tjej den där bloggaren verkar vara, tänker någon (antagligen en man) – men jag är nog som folk är mest. Gillar sex när jag har ork och möjlighet, som de flesta andra kvinnor.

För så här ska vi ju vara – vi moderna mammor. Hur många orkar det?  Och varför ska vi behöva?

DN kallar sin artikel ”Lust och längtan – vår nya folkrörelse”! En folkrörelse för vem? Läs mer HÄR!

”Marslows behovstrappa” ser ut så här: Abraham Maslow var en amerikansk psykolog. Behoven ska fyllas nerifrån och upp enligt hans behovshierarki. Men då ska man ha i åtanke att de grundläggande ”fysiska behoven” är mat, dryck och sömn till exempel.

Vad gäller sex och vårt utlevande av det – vill jag vända trappan!
1 – Självförverkligande!
2 – Uppskattning!
3 – Gemenskap!
4 – Trygghet!
och på 5:e plats – det fysiska behovet av sex.

Med gott självförtroende, en uppskattande omgivning, känsla av gemenskap och trygghet – finns lust och glädje för sex.

Det handlar förstås om jämställdhet! Att män och kvinnor, människor, ska dela lika – på allt från hushållsarbete, lön för utfört arbete, barnomsorg och sexuell lust. När vi blivit ställda jämnt har människor samma möjlighet, ork och lust att njuta av livets alla delar.

DN visar också på fler I-landsproblem. ”Bokerotik till Sverige”. Notisen säger att det tog tre år för Stieg Larssons böcker att sälja 20 miljoner exemplar i USA. För boken ”50 shades” tog det bara tre månader att nå samma upplagesiffror.
Boken handlar om den unga litteraturstudenten Anastasia som inleder ett passionerat och sadomasochistiskt förhållande med framgångsrik företagsledare. Vanlig gubbsjukeläsning alltså men nu också spetsad med sadism. (Bilden är från en film vid namn ”Silent scream”.)

Att vi bara orkar!!

Mer förvirrande bilder. Den här:
och den här: En orakad armhåla och en rakad. Vilka döljer sig på bilderna? Jo, de här: Orakad kvinna! Och rakad man/transa: Något mannen har missat är att om du ska vara riktigt jämställd och feministisk så ska du aldrig, aldrig någonsin raka dig under armarna!

Jag anser mig vara feminist men vägrar låta bli! Anklaga mig gärna för att ha gått på någon sorts myt men jag tycker det är äckligt när svetten droppar ur håret under armarna sommartid. Gäller även karlar!

  Oj, lång blogg idag och Alfons liksom Inez har namnsdag!   En Alfons känner jag och han gratuleras med alla övriga namnsdagsbarn idag!   GRATTIS!

Avslutar bloggen med en katt vars behov inte går att ignorera. När han hoppat upp på diskbänken, sprungit över spisen, lagt sig på tidningen jag läste – gav jag efter. Felix hade ett behov av värme och kärlek! Är vi fler?

 

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.