Kalenderflickorna och -pojkarna

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Namnsdagsbarn, Sverige & Världen Kommentera!

I morse kändes nästan lite försmak av hösten. Regn mot rutan och lite mörkt när jag kom upp.
Det kändes mysigt att tända ljus till frukostkaffet.

Övriga familjen sover än och då får man morgontidningen för sig själv. 🙂 Så här ser framsidan ut idag: Skyfall som stänger ungdomslokalen Brandsta och Rune Lindströms skådespel”Giv oss fred” firar 50 år och glada över det tycks två av årets skådespelare vara – Per Pettersson och Christian Söderberg.

Ett klipp från gårdagen måste jag ta med också: Tage Nilsson var en välkänd konstnär i Arboga för många år sedan. Han och hans fru Maud Ekstrand Nilsson bodde i Torpstång utanför Arboga. Tre av de sex barnen verkar nu i Arboga under en tid. I tidningen berättas om utställningar med Pablo och Katarina men sonen Lasse finns också i stan för att delta i skulpturfestivalen ”Peace monuments of war material”. Läs mer på Arboga kommuns hemsida HÄR!

Läs mer i Arboga Tidning på nätet genom att klicka HÄR!

Varje dag vänder jag blad i min almanacka. Idag har Tage namnsdag.

Jag kom att tänka alla de människor jag associerar till för varje namn i veckan. Med början nu ska jag skriva några rader om några dessa – dag för dag under ett år.

Men jag måste nämna de två första namnsdagsbarnen i augusti också! Per och Karin!
För mig hänger Per och Karin liksom lite ihop. Karin Stén som sedermera blev Karin Silvervret är en vän från skoltiden och hennes son heter Per. 🙂
Men sen minns jag också min skolkamrat Per Holmqvist och läraren i fysik Per Garpered – båda från grundskoletiden på Gäddgårdsskolan.
Karin finns flera av också – min arbetskamrat från SAAB Aerotech Karin Bergqvist och vännen Karin Sjödahl-Östlund som kallas Kajsa.

Tage då – jo, jag hade en farbror som hette Tage. Farbror Tage var lång och smal, lite rödlätt och vi var mycket stolta över honom, min bror och jag, för farbror Tage var polis!
Sen minns jag Tage Öhberg, som var avlöningschef på SAAB Aerotech en gång. En mycket sympatisk man som förutom att vara en hävert på siffror också hade en underfundig humor och ett varm och glatt sinne. Dessutom kunde ha tala pitemål!
Båda dessa ”Tagar” har gått ur tiden – frid över deras minne.

Grattis alla namnsdagsbarn!

Min vän Olavi och jag gillar hösten – så den är välkommen – om än den kan vänta någon månad till med att bli lite mer definitiv… Idag är det lite av höstväder och det märks på katterna. Det är SÅ skönt att sova och gärna högt upp så man får vara ifred! 🙂

 

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.