En riktigt snöig Lucia! :-)

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Så här lyste fullmånen in Lucia-dagen! Fotot tog jag i natt då jag hämtade dottern i Köping.

LUCIA – firar vi idag! Jag börjar det firandet med lucköppning!

Lucka 13 är ett litet fönster. Framför finns en balkong där tre små tomtebarn står. Medan den ene blåser fanfar sjunger den lilla flickan ur sin sångbok. Barnet i röd tomteluva njuter av både sång, musik och utsikt. Kanske drömmer han om kommande klappar.

Lite närmare! Å så öppnar vi! Ett rött ljus finns inne i fönstret till lucka 13. Ljusstaken är formad som en fågel. Kanske det är en fredsduva?

Traditionskalendern säger följande:

I Lantmännens kalender får vi veta att det krävs minst 100 000 krokusar för att utvinna 1 kg torkad saffran!! Inte undra på att saffran är dyrt… Det står också att lussekattens saffransgula färg kom till för att skrämma bort den ljusskygge djävulen! Tro det den som vill – men Lantmän ljuger väl inte?

Här ser ni min egen gula lilla lussekatt!Hon heter Wilma och visst ser hon så där härligt gyllenbrun ut i färgen – precis som lussekatter ska vara! 🙂

Här följer några bilder från natten och vår snöiga gård!

Cyklarna glömde vi ta in i höstas…

Syrenbersån liksom spireabusken klarar nästan inte tyngden av all snö!Katten Curry finner det bäst att fly in! Han gillar inte snö och klättrar upp på sin stege mot kattluckan.

En bild från Hökartorget i Köping:

Avslutar med en bild från vårt hus Fönstret som det lyser i går till en lägenhet som faktiskt är ledig att hyra möblerad från februari nästa år. Intresserade kan höra av sig till mig!

Ha en skön LUCIA! Själv ska jag på Julfest i Stockholm! Återkommer om det med bilder, förhoppningsvis.
Men innan dess har jag öppet 10 – 12 i min lilla butik! Lilla Husets Keramik håller öppet även imorgon, söndag, mellan 12-18, OM jag har några varor kvar att sälja då förstås… Välkommen!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.