Dagens predikan: Livsviktigt

Allmänt, Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Kommentera!

Ni som läst min blogg tidigare vet att jag har DN på söndagar. Idag var den väldigt brittisk med tanke på det som ska inträffa om tolv dagar – OS i London. Jag är inte särskilt sportintresserad så jag kommer inte att nämna någonting mer om OS eller sport i dagens blogg som är en söndagspredikan.

Däremot kommer jag att knyta an till en del annat ur dagens DN. Lite med tanke på vad som är livsviktigt och inte. Varje dag i tidningar landet runt och världen över finns sådana här sidor: Med anda ord – vi är inte odödliga. Ingenting kan vara säkrare att förutspå och fastslå än att vi alla ska dö en gång. När och hur vet ingen.
Själv upptäcker jag allt oftare numera att de dödas födelseår ligger inom mitt eget decennium – vilket får mig ännu mer att tänka på: Vad är viktigt och inte?

Utseendet har en del fått för sig är absolut livsviktigt – när vi andra förstått att det är mer insidan som räknas.
I DN idag står att läsa om ”Barbiedrogen som injiceras för att bli brun. Sjukt, tycker jag. Tyvärr förekommer drogen allt lägre ner i åldrarna och finns tillgängligt över allt på grund av nätet – även i lilla Arboga.

 Vad betyder utseendet?
Vem bestämmer vad som är vackert? Du?
Och hur går den sen?? Vacker, rynkig
– och sjuk?

Snygg och smart?

När det är det här som räknas!

Vi borde intressera oss för sinnen, känslor och tankar istället! Då kvittar hudfärg, kön, ålder och – utseende!

Att känna med sina sinnen är att leva och uppleva. Sommaren till exempel med solsken och regn.
Ett litet humlebarn räddat! Kanske hade den prövat sina vingar lite för högt för den satt fastklamrad på flaggan när jag halade den igår kväll. Humlan fick vila ut i en blomma.

Att känna och tänka är viktigt på många sätt. För att återgå till DN – det här står att läsa idag i tidningen: Bradley Manning avslöjade grymheter i kriget i Irak och gjorde Wikileaks berömt. Nu står han åtalad på 22 punkter och riskerar livstids fängelse. En hel del amerikaner vill att han straffas med döden.

  Alltmedan Julian Assange, en av ledarna för Wikileaks, fegar ur på Ecuadors ambassad! Hur vore det om världskändisen lyfte ett finger för någon annan än sig själv – till exempel för 25-årig Bradley Manning ! (Ur DN idag, söndag)

Man är sig själv närmast, som det heter. Var och en får självklart försöka välja sin egen väg i livet och vad man anser vara värt något. Jag hoppas bara att man ibland stannar upp och reflekterar. Inte går på allt. Funderar till på vad som är så livsviktigt och inte.

Livsviktigt för mig är min familj. Till exempel att glädjas över att ha sina älskade föräldrar kvar i livet! Att förgylla en regntung dag med lite småprat över en kopp kaffe med tilltugg.

Viktiga är också mina katter. Idag var det Felix som stod för uppvisningen till frukosten. Annars brukar Curry och Wilma brottas när vi intar måltider. Felix tog en match med trasmattan istället! 🙂

Katter är som dom är. Varför dricka vatten inne när man kan få det i en vattenkanna på trappan!? Det spelade ingen roll att morsan ville in när regnet stod som spön i backen. Felix skulle dricka först! På sitt eget speciella sätt! 😀

Åter till DN och en krönika från för länge sedan och som sen dess suttit på vår kylskåpsdörr! Det är DN:s journalist Mia Tottmar som skrivit den och den handlar just om katter och deras beteenden. Vi läser den ibland och skrattar gott! Den handlar om hur man närmar sig en katt och det här är ett utdrag ur den:

”Om katten tittar på dig som om du vore dum i huvudet så tycker den antagligen det” – är en underbar reflektion!

Avslutar med Lindströms skämtteckning ur söndagens DN! Tänkvärd!

Tänk en stund på vad som är värt att strida för.
Fundera ett tag på vad du vill minnas den dag du sitter på hemmet –
om du får förmånen att bli gammal.
Och hur vill du själv bli ihågkommen? För ditt fagra yttre en gång eller din justhet mot andra.
Känn efter vad som verkligen betyder något – och inte.

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.