Välbehövliga attiraljer

Lokalt, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

Vad är värt någonting och vad ska kallas ogräs? Ja, det är en fråga som man kan fundera på. Ogräs i naturen – såväl bland växter som bland djur. Till djurrikets ogräs kan höra råttor, vissa fågelarter eller till och med en och annan ynka liten varg, beroende på vem man frågar. Mänskligt ogräs finns tyvärr också en del som pratar om.

Men nu var det vanligt enkelt ogräs i en trädgård jag ville tala om. Jag hittade nämligen den här perfekta lilla skylten på Åsby Hem & Trädgård i Hallstahammar igår! Passar mig precis! Om nu inte någon redan förstår att det är maskrosor och svinmålla som ockuperar min lilla täppa!

Men det är annat som växer vilt i min trädgård också – sådant som har lyckan att inte kallas ogräs. Den här till exempel:

Jag gillar när växter och träd självsår sig och min lilla plätt har både små plantor av björk, bok, lind och tall liksom korallkornell! Förutom lupiner som sprider sig hejvilt.

Carl Anton och jag har lite samma åsikt! Här de första stroferna ur hans välbekanta visa:

”Jag lät alla mina maskrosor finnas,
fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut..
Men det är så skönt att sitta och minnas
små solar i gräset, när sommar’n är slut.

För hela året drömde jag.
om vår korta sommar drömde jag.
Och äntligen kom den
och jag fick rå om den.
Då gömde jag,
små sommarminnen gömde jag:
Maskros, som tändes
i solen, som brändes,
gömde jag.”

Carl Anton fyller faktiskt 80 år nästa år!
Nej, maskrosor och ogräs behöver inte alls vara fy skam!

Fy skam var heller inte måltiden som sonen bjöd på här om dagen! 🙂 Morsan lät sig väl smaka av det goda! Visst är det härligt att slippa laga maten själv och bara få njuta vid dukat bord! Smördegsinbakad kassler med ris och en fräsch sallad stod på menyn!

Katten Curry blev tyvärr utan – så gott var det!!

Avslutar med ännu en visa, denna av Kai Gullmar. Ha en fin tisdag! Ta tillvara solskensstunderna och även ogräset! 😉

”Men solen lyser även på liten stuga,
och den är röd och vit och gjord för mej.
Och breve fastu’kvisten två björkar buga.
Vid källan blomma små förgätmigej.
Där finns det en täppa och en vacker berså
och ett litet hus med ett grönt hjärta på.
Ja, solen lyser även på liten stuga,
och i den stugan vill jag bo med dej.”

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.