Vart tog bankomaten vägen!? Och sex i Arboga!! Ankdammsnytt!

Ankdammsnytt, ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Bröderna katt och Vilda Wilma, Caféer och matställen, Glasblåsargården i Arboga, Lokalt, Resor, Sverige & Världen Kommentera!

Först konstaterar jag att Arboga startar lördagen med regn. Det lovar inte gott för den utlovade folkfesten i lokaltidningens annons… Den så kallade ”Arbogakarnevalen” är igång och idag går det stora karnevalståget genom Arbogas gator. Men lugn, vädret kan bli bättre till klockan 17 då tåget med de duktiga dansarna startar.  Tony Irving ska också synas till i dansens virvlar, utlovas det!

För den som behöver kontanta pengar i Arboga blir det lite svårare! Så här såg det ut på Nygatan igår vid Posten Företagscenter! Tji money!  Sluttankat här alltså. Dåligt men förväntat sedan Nordea slog igen.
För den bilburne blir det svårare att komma åt cash nu här i stan. Handelsbanken har sin bankomat på Nytorget, inbakad bland varuhus och gågator. Sparbanken Västra Mälardalen har en bankomat inomhus med ingång från gågatan av Nygatan. De har visserligen en utomhus också – på baksidan med adress Ahllöfsgatan – men där ska man nog titta sig noga för innan man tar ut pengar. Flera har blivit rånade här – lite undanskymt som bankomaten ligger.
Men vem behöver köra bil till banken!? Det finns gott om P-platser runt omkring i stan. En gångpromenad skadar inte.

Sex i Arboga då!?
Jo, Arboga har sex (6) fina caféer mitt i stan! 🙂  Ja, det finns kanske fler eller kommer att göra det! Uppdatera gärna mig i så fall! Här en liten rundvandring i Caféstaden Arboga!

Vi startade vid Konditori SagaStora Torget för deras goda italienska glass. Bloggaren tog en strut med körsbär och mango. Saga är ett unikt café med den gammaldags cafémiljön bevarad! Väl värt ett besök. Söta, goda bakverk säljer de också och även gott matbröd!

Stora Torget ligger också Café Stadsgården! Massor av utrymme inomhus med en vrå för var och en. Även uteservering skönt i skuggan heta sommareftermiddagar. Klicka HÄR för att komma till Café Stadsgårdens hemsida.

Gå sedan Rådhusgatan fram och passera Järntorget så hittar du EngelbrektscaféetStrandvägen! Jättegoda räkmackor utlovas och dessa kan med fördel förtäras på uteserveringen invid ån – tvärs över gatan! Caféet finns på Facebook!

Tar du sedan vägen tillbaka, går över Järntorget, så kommer du via Järntorgsgatan upp på Nygatan. Där håller Hå-Ge:s Bröd uteservering sommartid! Mitt i kommersen och du kan skaffa dig en tatuering via någon av grannarna till Hå-Ge:s om du vill! Två tatuerare håller till här – mitt emot Systembolaget och Arboga Bokhandel.

Är du inte nöjd ändå går du över Nytorget och passerar ICA och Konsum. Tar övergångsstället mot Arboga Station. Här ligger nästa café och matställe. Ser lite ödsligt och trist ut kanske – men inne är det gott om utrymme och oftast mycket folk. Tågpersonalens favoritställe kantänkas. Arboga är ju knutpunkt för Mälardalsbanan och Svealandsbanan. Så har du bråttom till och från Arboga kan en fika på Arboga Station vara ett alternativ. Turistbyrån ligger i huset också – liksom Te-Hås fina klädaffär. Klicka HÄR för att komma till Turistbyrån för mer information!

Har man bara lite mer tid över som jäktad tågresenär – och vet var stället ligger – så lämnar man stationshuset för en stund. Korsar Centrumleden och tar sig till Postgränd! Här ligger det senaste av caféerna i Arboga – Café Två Skator. Ett favoritställe för bloggaren som någon kanske märkt.

Sex fina caféer centralt i Arboga alltså! Konditori Saga och Café Stadsgården på Stora Torget! Engelbrektscaféet på Strandvägen! Hå-Ge:s Bröd på Nygatan! Caféet på Arboga Station och Café Två Skator! 
Alla unika var och en på sitt vis och torde inte utgöra någon konkurrens sinsemellan. Borde inte göra – för de är olika och här finns något för alla smakriktningar. Kan man tänka sig en gemensam marknadsföring i framtiden kanske!? För att gynna alla sex så att inget av dom går i stöpet.

Men idag är det regn och ett cafébesök finns inte på agendan. Däremot lite ”invandrad mat” hoppas bloggaren på i samband med karnevalståget på eftermiddagen.

Tills dess ligger vi lågt – katterna och jag.
”- Vart har du gjort av solen?” tycks Wilma undra. Kängsnöret på golvet är inte alls något kängsnöre utan en nyss fångad antilop!!

Sträcker lojt på sig för att strax somna på nytt – gör Felix.

Curry har tillfälligt gått i ide. Kanske man ska göra det samma tills solen behagar titta fram igen. Ha en trivsam lördag! Besök gärna mitt vackra Arboga – idag eller vilken dag som helst! 🙂

Regn på Glasblåsargården i Arboga

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.