Mor och Far och Café Två Skator! Undrar varför Fredrik Strage offrar sig för sin dotter?

ARBOGA, Caféer och matställen, Lokalt, Personligt!, Sverige & Världen Kommentera!

I söndags var det Mors dag och Fredrik Strage skrev i en lång krönika i DN om denna dag bl.a. detta: Tänkvärt…

Nu var det ju Mors dag det handlade om – men Strages far då? Offrar Fredrik Strage betydligt mer för sin dotter än vad Strages pappa någonsin gjorde för honom?
Och varför är det ett ”offer”?? Borde det inte vara fantastiskt underbart att få ett barn att ta hand om, vägleda, ödsla kärlek på och inte alls en uppoffring! Eller?

Läs Fredrik Strages hela krönika genom att klicka HÄR!

På tal om mödrar och fäder så såg jag den här notisen, också i DN: ”Barnen fick reda på att de hade ett halvsyskon med laglig arvsrätt när pappan dog…”

Det slutade så här: Trots DNA-bevisning som utesluter mannen som far till flickan som är född 1954 – säger nu HD att domen från Rådhusrätten i Umeå 1958 står fast. ??

I Svenskan står det så här, citat: ”Högsta domstolen (HD) skriver i sitt beslut att faderskapsfrågan redan är avgjord i och med att domen vunnit laga kraft. Dessutom är huvudregeln att det inte tillåts att mannens arvingar efter hans död för talan i faderskapsfrågan när han själv inte har ifrågasatt faderskapet under sin levnadstid.”

Är inte det väldig märkligt?? Hur skulle det bli om samma sak gällde vid mord?? En tidigare anklagad frias genom DNA men får stanna kvar i fängelse eftersom domen redan vunnit laga kraft. ???

Moderskapets kval och lycka”, brukar min mor prata om och menar då kanske just det Fredrik Strage kallar ”offer”. Allt som mödrar gör för sina barn i alla tider – och som inte alltid är angenämt och roligt. Gråt och sorg i svåra tider men också glädje och lycka när det vänder.Inte alls en uppoffring – utan moderskap, föräldraskap. Känner män likadant? Finns det ett ”faderskapets kval och lycka” som inte bara handlar om DNA och faderskapstest?

Min mor, ja. Hon firades på Arbogas nyaste café i söndags! Café Två Skator! Ligger på Ahllöfsgatan mitt i Arboga med ingång även från Postgränd – mitt emot Arboga Station.

Utsikt från ingången. Vid disken stod Helena och levererade västerbottenpajer och kardemummakaka med hemmagjord rabarbersylt i långa rader – bland mycket annat gott!

Kicki hade också hittat hit! Om det inte varit så soligt och fint hade jag gärna druckit kaffe inomhus ihop med mamma. Lika fint och mysigt där som i trädgården!

Ute träffade jag grannen Bosse! Han trivs redan så bra på caféet att han lovat att bli stamkund hos ”skatorna”. 🙂

Mamma satt i en av syrenbersåerna och väntade. Hon bjöds på den goda västerbottenpajen med sallad och rökt lax men också kaka med sylt och grädde till efterrätt. Jag skickade med varsin krämbulle hem – så att hon och pappa kunde mysa med lite gott senare på eftermiddagen också.

Ja, det var en härlig Mors dag det! Men caféet är verkligen värt fler besök än bara en gång om året! Jag ska nog göra som grannen Bosse, bli stamkund där jag också!

 

 

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.