Vad är Cetirizindihydroklorid?? Och SD-are från Afrika!

Kultur, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen Kommentera!

Visst är det en djungel att köpa allergimediciner! Igår besökte jag Kronans Droghandel i Köping och hittade många olika märken allergitabletter i väldigt olika prisklasser. Jag köpte den billigaste – förstås! Den förpackningen kostade 49 kr om jag inte missminner mig och det fanns betydligt dyrare sorter, t ex Kestine.
På nätsidan www.prisjakt.nu kan du köpa den sort jag köpte ännu billigare – 40 kr. Fast med frakten blir det 109 kr (!!??) Nätsidan hänvisar mig också till närmaste ”fysiska butik” som de anser vara i Löddeköpinge och Skåneapoteket. ???

Här nedan ser ni en prisjämförelse gjord av en sida som kallar sig allergimediciner.se

Produkt Familjeapoteket.se Apoteket.se
Acura 36 kr 37 kr
Cetirizin 48 kr 49 kr
Kestine 149 kr 150,50 kr
Loratadin 38 kr 39 kr

Av all den uppsjö allergimediciner som finns tycker jag märkningen är dålig. Det är inte lätt att se vad det är för medicin man har i sitt eget lilla apotek och tar man sen ur tabletterna ur kartongen är den ännu svårare. Lätt att ta fel.

Men vad innehåller allergimedicinen då?? Ja, bipacksedeln säger ”cetirizinhydroklorid” och vad tusan är det?? Jag letar på Internet men finner ingen information.

Ja, inte är det lätt att hitta rätt i medicindjungeln. Ännu svårare om man är gammal misstänker jag.

Annat som irriterar mig är Sverigedemokraterna – igen. Deras partisekreterare Björn Söder gillar inte att Loreen vann Eurovision Song Contest för Sverige. Han skrev efter vinsten ett enda ord på sin Facebooksida:  ”Sverige?”

DN skriver om Björn Söder i sin ledare idag, citat: ”Att han konstaterar att vinnaren inte heter Liselott och är rågblond utan Loreen och är mörkhårig och att den andra personen på scenen, Loreens dansare, är svart. Och att det alltså inte var ”det riktiga Sverige” som vann.”

Själv har partisekreteraren efteråt förklarat att det var pengarna han oroade sig för, de dyra kostnaderna för att anordna en tävling i Sverige nästa år – och ”bortfallet av Eupropas rika språkskatt” när alla sjunger på engelska.

Läs DN:s ledare i sin helhet genom att klicka HÄR!

Själv tycker jag att det är underbart att människor i olika länder och av olika kulturer kan komma samman genom musik! Och vad betyder hårfärg och hudfärg?? Vi är alla människor och alla härstammar vi från Lucy i Afrika! Även Björn Söder och de andra Sverigedemokraterna!

Lucy

Jag avslutar dagens blogg med en bajskorv! Den borde Björn Söder få fast jag tycker den är lite för gullig för det. Gullig eftersom den kommer från min nya granne – igelkotten!

 

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.