Vilka vuxna får vi med sådana skolor?

Bröderna katt och Vilda Wilma, Kungligt, Lokalt, SKOLAN, Sverige & Världen Kommentera!

När jag sökte efter ett foto på Lundsbergs skola i Värmland så kom denna bild upp – de tre aporna som symboliserar ”inte höra, inte se och inte tala”. Intressant eller hur! Naturligtvis är jag inte förvånad efter att ha sett SVT:s ”Uppdrag granskning” i veckan. Om utstuderad pennalism och vuxna som vägrar ta ansvar.

En annan bild som kom upp när jag sökte på Internet efter bilder från skolan var den här: Rektorn på skolan (han som inte tror på de mobbade elevernas berättelser) visar upp det s k silverkorset som skolan fick 2008. Silverkorset delas ut av ”Kungliga Patriotiska Sällskapet” och jag behöver väl inte gå in på vad det sällskapet har för värderingar… Den som så önskar kan klicka på namnet och läsa.
Om silverkorset står det, citat:”De medaljer som Sällskapet idag delar ut som belöningar för bl.a. betydande gärning och för uppskattad arbetsinsats…”

Storfors kommuns hemsida, varifrån fotot är hämtat, står att läsa:Staffan Hörnberg, rektor på Lundbergs skola, fick nyligen ta emot Silverkorset av Kungliga Patriotiska Sällskapet. Det delas ut som en belöning för ”berömvärd fostransgärning”, och det är Lundsbergs stora fokus på matematikundervisningen som gett grund för utmärkelsen.”

Vidare står det, citat: ”Silverkorset delas ut vart annat eller vart tredje år och det var 1830 som Kungliga Patriotiska Sällskapet beslöt att instifta en utmärkelse för god fostrargärning inom skolans område.” 

Det är pinsamt att höra detta förljugna trams! Bort med denna unkna patriotism och denna sjukliga s k ”fostran”! Det var chockerande att i TV-programmet höra f d elever på Lundsberg berätta om hur de utnyttjas och förnedras för att dessutom bli ignorerade när de vågat slå larm.

 Jag påminde mig att jag hör kvällstidningsskvaller för några år sedan om hur prins Carl Philip blivit mobbad på just Lundsberg. Det skulle ha varit prinsessans Madeleines dåvarande pojkvän Erik Granath som utsatt prinsen för kränkningar. Jag tror på skvallret idag!

När man sett Uppdrag granskning kan man fråga sig – vad är det för sorts människor som danas på Lundsberg och andra liknande institutioner? Högutbildade män och kvinnor som lärt sig att förtrycka och chikanera andra människor! Unga män och kvinnor ur den övre ståndsklassen som enbart med sitt efternamn får höga poster i framtiden – är det sådana direktörer och politiker vi vill ha!? Är det dessa människor vi vill ska styra sina medarbetare och vårt samhälle? 🙁

Klicka HÄR för att komma till Uppdrag granskning!

Peter Tillbergs ”Blir du lönsam, lille vän”

Ute lyser solen och lyckan är stor när fönstret på glänt för med sig ljuvliga dofter av syren in i mitt rum.

Katterna njuter av att ”morsan” är hemma igen. Njuter också av sol och värme – som Wilma här nedan. Ha en fin fredag och njut du också!

 

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.