Dagens predikan kommer från Bästkusten

Bröderna katt och Vilda Wilma, Kultur, Lokalt, Personligt!, Resor, Sverige & Världen Kommentera!

Dagens predikan handlar om stilla ro. Att finna den. Att upptäcka att man funnit den.

Det var svårt att lämna den ljuvliga trädgården igår – gäller både blommande äppelträd och katter – varav en, Felix skymtar i gräset under trädet.

Men det vara bara tillfälligt och just för att ha lite koll på det där med ro och sinnesfrid.

Först dock lite bilder och tankar ur veckans Dagens Samhälle: Det handlar om att kommunerna i vår land inte tar särskilt hårt på klimathotet.
Mina tankar går då naturligtvis till min egen kommun Arboga som envisas med att vilja bygga bostäder intill åbrinken, centralt i Arboga. För att locka boende (läs rika skattebetalare) och jag kan på ett vis förstå resonemanget. Vem skulle inte vilja ha en trevlig bostad med utsikt över ån? Och vilken fattig kommun vill inte få in mer pengar till skattkistan! Men – då har man glömt/förträngt detta: Bilden är från Hammerdal i Jämtland men det finns åtskilliga liknande upplevelser på översvämningar som blivit små och större katastrofer för boende och för verksamheter.

Sen vill jag visa den här artikeln för det handlar om en bok jag tycker väldigt mycket om, i en stad nära min egen och skriven av en författare vars mor bor i grannkommunen Köping. ”Mig äger ingen” av Åsa Linderborg ska filmatiseras. Jag ser verkligen fram emot den filmen! Rollbesättningen är inte klar än men en som jag själv skulle kunna tänka mig passa för huvudrollen som Åsas pappa är denne man: Kjell Bergqvist.

Nu över till ro och sinnesfrid. Den kan man naturligtvis hitta på hemmaplan men det kan vara svårt ibland i vardagsstöket.
Har man då lyckan av en god vän som lånar ut sin stuga utanför Strömstad då är man privilegierad.

Vad gör det om söndagsmorgonen är lite mulen och en och annan regndroppe faller!? Tvärtom kan det vara ännu skönare, mer kravlöst, lättare att hitta den inre friden.
Är sen utsikten från verandan den här – vad kan man då önska sig mera?

Jo, det håller! Friden och lugnet infinner sig!

Med kaffekoppen i handen blickar jag ut över havet och där! Där gol göken! För första gången i år för mig. Och det var den bästa av gökar! Västergök – som ju sägs vara bästergök.

Vila själen denna söndag, är en uppmaning från mig. Ta er tid att hitta tillbaka till er själva. Njut en stund i nuet och gläds över din stund på jorden.
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.