17 maj, muslimskt kvinnoförtyck och rabarberkräm i en ”salig” röra!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Religion, Sverige & Världen Kommentera!

Igår kväll stannade nog en hel del av Sverige upp för några timmar. Då ”Uppdrag granskning” sändes i SVT och reaktionerna blev många därefter. Janne Josefsson och hans medarbetare tog denna gång upp ”Vilka värderingar sprider muslimska ledare i svenska moskéer?”

Ibland satt jag med gapande mun, ibland brast jag ut i gapskratt som sedan snabbt förändrades till sorg. Det var så overkligt – och samtidigt är det vardag för många, många kvinnor i Sverige idag.

Det otäcka är att jag inte blev helt överraskad. Programmet bekräftade bara mina misstankar. Eller ska jag säga – mina oroliga farhågor om det möjligen kan gå till så här 2012 i vårt land?
Och det handlar egentligen inte om religion. Handlar inte om Islam. Det handlar om människors önskan att förtrycka varandra. Om negligering av mänskliga rättigheter. Om kvinnoförtryck om och om igen.

Min fackförenings reportage om den glada muslimska feministen kom nog inte helt rätt i tiden… Redan igår hade jag i min blogg fler frågor än svar efter den artikeln. Ännu fler idag…

Se programmet Uppdrag granskning från igår i SVT Play genom att klicka HÄR!

17 maj idag och solen skiner! Igår visste inte katterna Curry och Felix hur dom fort nog skulle komma ut! Morsan var snäll och öppnade och snabbt slank dom iväg!

Ute pyntade grannen!
Det blev så fint!!

Själv begav jag mig till den här dungen: Skar av några fina rabarberstjälkar. Här skulle göras rabarberkräm!

Rabarbern sköljdes och skalades lätt, skars sen i bitar. Vatten och socker fick koka en stund och därefter las rabarbern i! Lite redning bestående av potatismjöl och vatten och vips – rabarberkräm! Den smakade ljuvligt!

Imorgon öppnar ett nytt café i ArbogaCafé Två Skator! Öppet 9 – 18 imorgon fredag – detsamma gäller alla vardagar. Lördag-söndag håller man öppet 10-18.
Adress: Ahllöfsgatan 14 i Arboga, gamla Alfagården, på gatstumpen mellan Nytorget och gamla Posten – baksidan av Hå-Ges:s Bröd och Styruds Begravningsbyrå.

Lycka till, säger jag till Helen och Helena!

”Syttende maj” idag alltså! GRATTIS NORGE!

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.