Är du en småstadsbo eller föredrar du storstan?

ARBOGA, Lokalt, Miljö, POLITIK, Resor, Stress och utbrändhet Kommentera!

I den lokala tidningen läste jag idag om en ung tjej som beskrev sig som en typisk Arboga-tjej. En tjej som gillar att hänga med pojkvännen och vara nära mamma och familjen, leva ett rätt lugnt liv alltså.

Vilken sort är du? Är du en typisk småstadsbo eller gillar du storstadens puls – och kan man kanske kombinera de båda?

Osökt kommer jag att tänka på Isabella Löwengrip, 21 år, mer känd som Blondinbella. Är hennes liv att eftertrakta? Eller är det bättre att föredra det lugna livet i småstan?
Isabella Löwengrip har nyligen kommit ut med boken Egoboost, Överlevnadsguide för unga tjejer. För den som inte kan ”modernt språk” så kan egoboost ungefär översättas till – höjning av egot, självkänslan.

Jag har inte läst boken och kommer förmodligen inte heller att göra det. Det räckte för mig att se en kort intervju i en morgonsoffa med Isabella Löwengrip där jag kunde konstatera att hon är en smart businesskvinna – så ung hon är – men att hon inte lever som hon lär.
Det framkom när hon försökte släta över det faktum att hon lagts in på lasarett för blödande magsår. Man kan undra hur unga tjejer då ska kunna ta hennes ”överlevnadsråd” på allvar.

Så vad föredrar vi – ”häftig” Isabellastyling eller lugnt småstadsliv?

 Bor man i Arboga, som den unga tjej jag beskrev i början, så kan man kanske välja både ock? Leva lugnt småstadsliv men fara till storstan när andan faller på? Vi i Arboga har inte långt till någon av Sveriges största städer och är man lite openminded så kan man göra det bästa av den kombinationen.(Fotot över Arboga kommer från kommunens hemsida – gå in HÄR för att komma dit!)

Själv är jag nog lite av just både ock! Jag gillar när det händer saker, som det ibland kännas väldigt långt ifrån i lilla Arboga.
 Samtidigt trivs jag utmärkt bra med lugnet här och gör mer än gärna reklam för de fantastiska kommunikationerna till och från Arboga. Enkelt, snabbt och lätt tar du dig till de större städerna om du får lust. Såväl med järnväg som med bil.

Småstadstjejen Susanne bakar bullar idag! Och jag väljer alltid ekologiskt om jag kan! Helst också närproducerat och i vissa fall kan man se var de ekologiska livsmedlen kommer ifrån.
Som på det ekologiska vetemjölet jag använder! Mjölet kommer från Rynninge Gård utanför Fellingsbro. Det var inte lätt att hitta något foto från gården. Lantbrukarparet har nog ingen hemsida. Den här bilden knep jag dock från Nerikes Allehanda: Bosse Haraldsson och hans fru Marita. Läs mera om reportaget som fanns i NA den 24 april i år genom att klicka HÄR!

Det utmärkta mjölet finns även som rågmjöl och säljs på Konsum i Arboga! Så köp ekologiskt men välj också närproducerat!

På tal om ekologi och miljö så finns idag en utmärkt insändare  i Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.
 Den handlar om vilket som är viktigast – att hålla vallöften till vilket pris som helst eller se långsiktigt och värna om miljön. Läs Per Bobergs (MP) insädare genom att klicka HÄR!

Småstadsbloggaren väljer traditionell husmanskost till kvällen! Paltbrödet vet jag tyvärr inte var det bakats men fläsket har jag valt med omsorg!

Ute växer det så det knakar. Klematisen har så här stora knoppar! Åter måste jag visa er några tänkvärda ord från mitt chai-te och jag avslutar med det för idag.

”Everything that is alive has a soul”
”Allt som lever har en själ

 

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.