Veckans Babe – en av Tarzanbröderna!!

Lokalt, Veckans Babe! Kommentera!

Detta är VECKANS BABE!! STIG THORÈN!

Veckans babe är den äldste hittills! Född 1924 som äldsta barnet i en syskonskara som skulle bli 11! Här ser ni STIG med sina syskon i en tidig bild.

Pappa Valfrid och mamma Judit fostrade sina barn i en liten torpstuga väster om Arboga. Stig berättar att 13 personer samsades i 1 rum och kök. ”-När man gick upp på morgonen fick man se till var man satte fötterna så man inte trampade på någon av alla som låg och sov på golvet” säger Stig.

Valfrid Thorén såg ut så här: En snygg karl eller hur!!

6 till antalet var bröderna Thorén! I mittens ses veckans babe – Stig!

Jag frågar Stig varför de kallades ”Tarzanbröderna”?
-Ja, vi klättrade ju i träna” säger Stig. Fast sen berättar han att det var inte alla pojkarna Thorén som var skogsarbetare. Han själv jobbade länge som ladugårdsförman.

Jag undrade hur det gick ihop med hans känsla för djur. Stig älskar djur och säger att jobbet för det mesta var bra. ”-Men det var hemskt att bära ut de små tjurkalvarna till slakt” säger han och ruskar på huvudet.
Han är glad över att jag tycker om djur. Hans syster berättat att jag är en riktigt stor djurvän. Jag nickar instämmande. Stig säger att han inte tycker om jägare och när det är inslag om jakt på TV så stänger han av. Annars betyder TV:n mycket för Stig nu när han är 84 och inte är lika alert som förr.
Allmänheten har nog märkt av Stigs djurvänlighet. Han brukar mata änderna i ån om vintrarna.

Men åter till Tarzanbröderna! Jag avslöjar för Stig att jag var jätterädd för honom och hans bröder när jag var liten. ”Akta dig för tarzanbröderna!” sa de äldre barnen och det gjorde man.
Jag minns en gång när vi var på skolutflykt till skogen och vi plötsligt fick se ett gäng karlar sitta på en timmerplats och dricka kaffe. ”-TARZANBRÖDERNA!” skrek någon och vi sprang för glatta livet!

När jag berättar det för Stig så skakar han på huvudet. ”-Och vi som var världens snällaste” säger han och skrattar.

Så här såg han ut när det begav sig! Veckans Babe – Stig Thorén från Arboga! En riktig snygging! Och det gäller nu som då!

Jag vill gärna se fler foton och Stig letar.

Stig älskar motorcyklar och ägde många under årens lopp!
När jag berättar för min pappa om besöket hos Stig så minns han att Stig Thorén bytte MC ofta och hade de finaste motorcyklarna. Det väckte uppseende i lilla Arboga.

Länge hade han kvar intresset för motorcyklar. Numera håller Stig sig till MC-tidningar.

Stig har flera ställen där det finns fotografier.

Vid köksbordet får jag se de olika motorcyklar som Stig har ägt.

Foton

Stig Thorén kör inte MC längre men berättar gärna livfullt om sina minnen!

Lika pillimarisk som alltid är han – Stig Thorén!
Glimten i ögat och ett glatt humör har präglat hans sätt så länge jag känt honom. En kille väl värd att utnämnas till VECKANS BABE!

Jag avslutar bloggen om Veckans Babe – Stig – med en bild från lokaltidningen, publicerad i augusti förra året. Den visar hela syskongruppen Thorén förutom Sven som avled för några år sedan. Storebror för hela skaran – Stig – står längst till vänster, övriga är Karin Möller, Åke Thorén, Lilly Mårdh, Arne Thorén, Ellen Ray, Allan Thorén, Jenny Lilja Thorén, Folke Thorén och Svea Thorén.
  • mia

    Så himla häftig läsning! Jättekul, Arne är den bror jag känner bäst igen men de är riktiga Arbogaprfiler så det var riktigt häftigt att du skrev om dem!

  • pater h

    Tja! Efter vad jag har förstått myntades epitetet ”Tarzan-bröderna”ut i en tidningsartikel, publicerad i förmodade Aftonbladet någon gång i mitten av förra seklet, medföljandes ett foto föreställandes några av de illustra långhåriga bröderna klättrandes i ett träd. Förre Kyrkoherden – Erik Wallgren, allom bekant, berättade gärna om – som nytillträdd – gjorde sin visit ute på torpet, bjods på ”fullkomliga lass av upptravade pannkakor” skrattade hjärtligt åt minnet sitt” Undertecknad hade själv en gång det höga nöjet att få besöka bror Arne,förevisandes sitt prydligt inredda hem. En udda detalj var det inglasade porträttet av – ingen mindre än Mick Jagger, placerat strax till höger om värdens porträtt. På den föregivna frågan svarade Arne andäktigt, att det var hans ”bror i anden”.
    Med Arbogliga hälwsningar: pater h! själv en Tarzanbror – i anden!

  • Tack för en härlig kommentar! Kram!

  • Pingback: Veckans babe!! | Feel in the Blogg()

Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.