Ute och cyklar – om prärievargar, ADHD och andra ”problem”

Allmänt, ARBOGA, ASPERGERS och ADHD, Lokalt, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö, Vården, Vetenskap Kommentera!

Nej, idag tog jag apostlahästarna som vanligt och inte cykeln – men mer om cyklande mot slutet…
Jag måste åter förära er lite fler bilder från samma gamla vanliga promenadrunda men tänk så vyerna ändras beroende på vädret och vilka man möter!

Grannflickan med kompis på väg till skolan. Bloggarens gamla vanliga promenad alltså…
Gillbergs stod i vägen! Killen från Gillbergs Miljöfrakt spolade området där jag gick men upphörde snällt när jag passerade.

Vy från ”cykelbron” åt öst: Och åt andra hållet: Molnen gör bilderna mer dramatiska.
Här kommer fler:
Den här bilden tycker jag är särskilt vacker: Den dramatiska himlen i blå toner, det blåa vattnet och de blå husen på andra sidan.

Vad vore Arboga utan sin å!

Årensningen är i gång igen.
Ut på vattnet:

På kajkanten pågick morgontvätten!

Uppe på Herrgårdsbron såg jag detta: ”Norsylingen på lördag”! Då kommer det att vara fullt med folk här nedanför Herrgårdsbron: I dagens Arboga Tidning kan du läsa mer om evenemanget som alltså är nu på lördag med start klockan 10! Klicka HÄR för att komma till Bbl/AT där du också kan läsa om en udda stöld.
Någon har brutit sig in i ett hus i Västra Skedvi  för att stjäla en uppstoppad prärievarg!! Det verkar knappt finnas några gränser för varghatet kan det tyckas. Alla vargar – levande som döda – ska bort från länet. 😉 Läs mer HÄR!
Här en bild på en levande prärievarg/koyote:

I dagens blad läste jag annat om vargar i länet: Så kan det också gå!

Jag tycker jägare som blir skogstokiga av vargar är ute och cyklar.
Cykla kan man göra om man har en sådan. Någon blev av med sin damtralla förra året för den här cykeln har stått i närheten av bloggarens hem i snart ett års tid. Fastkedjad och så till den milda grad att flera som försökt få loss den med alla möjliga och omöjliga tillhyggen gått bet. Så känner någon igen sin cykel – och har nyckeln till låset – kom och hämta den!

 Ute och cykla kan man alltså vara både bokstavligen och bildligt. Något som gör bloggaren ledsen ibland, arg ibland men mestadels uppgiven är alla som av olika anledningar har ”lösningen” för människor med ADHD och andra egenskaper. Och då menar jag icke-vetenskapliga lösningar, ibland rena geschäft.

Anledningarna kan vara av ren godhet. Att vilja väl men inte förstå ett dugg. Det kan också handla om pengar. Här om dagen såg jag detta på en Internetsida:
Har du funderat på varför barn är livligare än de varit och varför antalet ”bokstavsprognoser” ökat starkt de senaste åren? Kanske svaret finns i en teori om att de barn som fötts sedan mitten av 90-talet har ett mer utvecklat medvetande än tidigare generationer. Vi förstår dem helt enkelt inte.
Barbro Sol Bronsberg kommer till Köping den 25/4 kl 18-21 och har en föreläsning om indigo- och kristallbarn.”

En föreläsning om att förstå sig på ”bokstavsdiagnoser”. Jag kontaktade förstås några av de inblandade och det visade sig att någon saknade rätt mycket av information runt de aktuella diagnoserna medan en annan ville att vi skulle betrakta auror och behandla vissa auror mer varsamt.
Bloggaren funderar på om det möjligen kan kännas mysigare att ha ett litet ”kristallbarn” än en ”stökig unge”.

  Samma dag fick jag ett brev med e-posten, det här:

Jag kommer till Köping den 17 april och föreläser om ”Den borttappade diagnosen”, npf och då framförallt add. Är ni intresserade av finnas där med ett bokbord så är ni hjärtligt välkomna. Hör av dig i så fall till mig så får vi prata mer. 

Ett sammelsurium av föreläsningar och åsikter – och snart, här i Köping!
Det finns också idéer om att TV-tittande ger ADHD liksom för mycket datoranvändande. Socker och godis ger ADHD, säger några – medan andra skyller på föräldrars dåliga uppfostran.
Hur ska människor veta? Förstå? Kunna hjälpa? När det sköljer över mängder av information – några riktiga, andra tvivelaktiga. 

Jag anser mig ha en del erfarenhet av ADHD, ADD och Aspergers syndrom och jag värjer mig för alla dumheter som marknadsförs – av dumsnällhet eller av girighet.
För de som verkligen vill ha information gå in på Riksförbundet Attentions hemsida genom att klicka HÄR! Där kan du ta del av projektarbeten och utbildningar.
Autism- och Aspergersförbundet är en annan organisation jag rekommenderar. Klicka HÄR för att komma till den.

Gå inte på allt! Tro gott men var selektiv. Inse också att det inte finns någon ”normalmall” som människor ska tillhöra. Respektera varandra som vi är!

Nog cyklat, förlåt bloggat, för idag! 😉

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.