Klart Blåkulla! Och glad knorr!

ARBOGA, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Ja, vädret är perfekt! Soligt och klart – bra flygväder! För skärtorsdagen var den dag då käringarna for till Blåkulla enligt sägnen.  En hemsk historia egentligen som man skojar om idag. Det handlar om kvinnor som påstods vara häxor och många brändes på bål. Läs mer på Wikipedia genom att klicka HÄR!

 Idag är det ett skämt så här före påsk och bloggaren själv ”gick påskkäring” som liten. Knackade på i stugorna, gav påskbrev och fick godsaker och ibland en peng. Numera får man sällan besök av någon liten påskkäring. Det tycker bloggaren är synd. De här söta små käringarna träffade i alla fall bloggaren på här om dagen! 🙂

Lite roliga gamla vykort hittade jag på nätet!

”Glad Påsk från månens skära, jag önskar dig min kära” står det här:

Men lite annat blir det idag också – denna skärtorsdag 2012. Jag läser i Dagens Samhälle att svensk grisproduktion minskar. Höga kostnader för djurskydd i Sverige är ett av skälen när konkurrensen är hård.

Men vad kan vi göra åt det? Jo, ett projekt har dragits igång under namnet ”Gris by Sweden”.  En bra idé, tycker jag. Så här står det på ”Gris by Swedens” hemsida:

”Världens bästa griskött?

Uppfödningen är liten, upplevelsen stor. Sverige står för endast 1% av den totala grisuppfödningen inom EU.
Grundidén är att respektera djurens behov av naturligt beteende. Alla svenska grisar får ha knorren kvar.

Köttet är gott, smakrikt och saftigt. Ett unikt resultat av klok avel, bra djuruppfödning och världens strängaste djurskyddslag.
Bon appétit!”

Jättebra att marknadsföra vår stränga djurskyddslag som något positivt – och samtidigt poängtera vilket gott kött det blir från grisar och andra djur som haft det bra under sin levnad.

Gå in på ”Gris by Swedens” hemsida genom att klicka HÄR! 

Istället för att rädas högre kostnader på djurens bekostnad ska vi få andra länder att följa efter oss! Se till att människor väljer ”rätt kött”.
Aftonbladets hemsida läser jag att antalet små slakterier i Sverige ökar. Detta är också väldigt bra! Fler slakterier, kortare transportvägar! Så här står det i bladet, citat:
”Slakthusen med lokalproducerat kött har ökat från ungefär 30 stycken 2005 till 50 i dag, enligt Jordbruksverket, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. En stark miljötrend och efterfrågan på lokalproducerat kött har fått genomslag, tror Jordbruksverket.”

Glad knorr!

På promenaden imorse gick jag via Ahllöfsgatan igen.

Ser ni trädet långt bort till höger: Det är stort! Och dess stam är gigantisk! Häftigt! Bloggaren undrar hur gammalt trädet kan vara? Och vad det har sett under sin levnad?

Nu är det hög tid för påskpyssel!  Bloggaren är klar med påskäggen som ska föräras några älskade närstående!

Sen tjejer – nu far vi väl eller hur!? 😀 Ta´t lugnt på skärtorsdagen! 🙂

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.