TIPS! Tidningstips, boktips och TV-tips! Och om känslan av att köra upp ett kontrakt i röven!

ARBOGA, BÖCKER jag läst, Kultur, Lokalt, Personligt!, POLITIK, SKOLAN, Sverige & Världen, Två små barn, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

Igår var det söndag och då frossade jag i DN:s alla delar. Här kommer något av det som fångade mig.
DN Vetenskap skriver: Ny forskning visar att aporna liknar oss mer än vad vi trott. 
För mig känns det självklart att behandla allt levande med respekt och empati. Tyvärr verkar det behövas forskning och bevis för att alla ska ta till sig så enkla saker.
Vad är intelligens och vad betyder den utan förmågan till medkänsla? För inte alls länge sedan började man tala om EQ (emotionell intelligens) och inte bara IQ – det är en bit på väg…
Det känns rätt enkelt – utgå från att allt levande har någon form av känsel. Vet du inte hur eller på vilket sätt – utgå från dig själv! Behandla som du själv vill bli behandlad – oavsett om det är en människa eller ett djur!

Ett reportage om Birgitta Stenberg som fyller 80 år i april bjuder DN på också. Jag tror att många tycker någonting om Birgitta Stenberg. En del tycker att hon är hemsk, andra hyllar hennes vågade författarskap.
Jag själv har träffat henne på en skrivarkurs och tycker ingenting. Hon var en intressant kvinna med intensivt blå ögon som berättade om sina böcker och sålde exemplar av desamma. Av en bekant till henne på kursen fick jag känslan av att hon kunde vara jobbig. Väldigt ”på” vad gäller sex – oavsett kön.  Kvinnan ifråga kände sig lite utsatt.

Andra som varit utsatta men som ger igen är bl.a. Paulo Roberto! Så här citeras han i DN: Twitter berättar han om sitt sjunde, just påskrivna, kontrakt med Albert Bonniers Förlag. ”Skulle vilja köra upp det kontraktet i röven på min gamla rektor!”

Jag förstår honom precis! Jag känner några närstående som skulle vilja göra precis likadant! Köra upp gymnasiebetyg och intagningsbesked i häcken på en utvald skara värdelösa skollärare!
Och det kommer! Inte i form av neddragna byxor och misshandel – men på annat sätt, var så säker!  (Bilden ovan är från filmen ”Hets” från 1944 – men sadistiska, usla lärare finns även på 2000-talet!)

Klarar man inte sitt jobb ska man sluta! Tyvärr har dåliga lärare en förmåga att hålla sig kvar, till synes omöjliga att bli av med. Värre lär det bli om Reinfeldt får igenom förslaget om jobb till 75!
Dock läser jag i DN att intresset inte är särskilt stort bland de som arbetar.

Nöjessidorna får mig att tänka på alla de filmer jag skulle vilja ha sett men aldrig fick möjlighet till.  De annorlunda, intressanta som p g a av sin egenart aldrig når småstaden, kanske inte ens till metropolen Västerås… Då längtar man till storstadens utbud.

Vädret så – titta så stor vår värld är!  Längst, längst upp till vänster ligger lilla Sverige. Jag inser att jag sett väldigt lite av vårt fina klot och förmodligen inte kommer att se ens bråkdelen av resten framöver heller. Men det känns rätt OK – jag har en hel del att utforska i mitt eget land.

Det sista ur DN för denna gång blir en rysare! 😀 Jag lägger ut korsordsbilden bara för min brors skull. Han tycker utomordentligt illa om Anders Lundin av någon anledning. Ser man honom så här kanske man eventuellt kan hålla med. 😉

Tips från lokalbladet! Ikväll 18.15 är allas vår ”Arbogamamman” på TV! I SVT:s program ”Fråga doktorn” berättar Emma Jangestig om hur livet har gått vidare sedan morden på de två små barnen och om den självbiografiska boken. Klicka HÄR för att komma till Bokus och beställa ”Varför gråter inte Emma”. Boken är med på bokrean för bara 65 kr!
Klicka HÄR för att komma till SVT:s program och HÄR för att ta del av Emmas egen blogg!

Ett äventyr med lycklig slut publiceras också i Arboga Tidning: Katten Tim försvann men återkom efter två månader! Sånt gillas! 🙂

 Ytterligare ett tips på läsvärd bok kommer här:  Karin Fossums nya bok ”Jag kan se i mörkret”.  
Adlibris presenteras boken så här: ”Riktor är en man med inrutade vanor. På dagarna arbetar han på ett äldreboende med mycket gamla och sjuka människor. Utåt sett tycks han vara den perfekte, omtänksamme vårdaren, men när ingen annan ser plågar han de äldre. Bara lite, så att det inte lämnar synliga spår, men tillräckligt kännbart för att väcka rädsla när han närmar sig.”

Jag tycker väldigt mycket om den norska författaren Karin Fossums böcker men den inledningen fick mig att tveka att köpa boken. Jag köpte den ändå och jag kan säga att mina farhågor besannades. Det var en stundtals mycket obehaglig bok att läsa. Sammantaget är det dock återigen en fantastisk bok av Karin Fossum. Den skildrar på ett otäckt bra sätt en sjuk människas tankar och handlingar. Köp den! Den finns i en bokhandel nära dig eller bl.a. hos Adlibris HÄR! 169 kr och den är inbunden.

Riktigt aprilväder är det fast det bara är mars månad! Igår blev det picknick ute i trädgården! Idag är det inte lika picknickvänligt. Kallt i natt, kallt imorse, minusgrader fortfarande nu på dagen. Gräsmattan är vit, träd och buskar täckta med rimfrost. Vackert det också. Vi ses igen!

 

 

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.