Kvinnor ska hålla sig undan! Blogg också om katter och vårsol i Arboga!

ARBOGA, Bröderna katt och Vilda Wilma, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

 Kvinnor ska inte sticka upp!
Kvinnor ska hållas på plats!  Helst kedjade i köket där dom kan tänkas göra nytta!

Ja, så ungefär lät det 1938 då Astrid Kindstrand blev den första kvinna som läste TT-nyheterna i Sveriges Radio! Folk blev som galna! Sveriges Radios telefonväxel blev nedringd!  Både män och kvinnor (mest karlar förstås) – förfasade sig över hur detta ”förfärliga fruntimmer” kunde få läsa nyheter i radion!
Lyssna på folkstormen genom att klicka HÄR!  Du kommer att få dig en del skratt – det lovar jag – men sätt inte skrattet i halsen när du tänker på att det bara är 74 år sen!

För bara 74 år sedan var det något oerhört att kvinnor ”tog jobb från männen” – när de hellre skulle vara hemma och läsa sagor för barnen, som ett av klagomålen lyder från ljudupptagningen.
Jag är glad att det var min äldste son som uppmärksammade mig på inslaget! Förmodligen mycket förvånad över alltsammans skickade han länken till sin feministiska mor! 🙂
Låt oss ta detta som varnande exempel och inte riskera en återgång till enbart köksregionerna för hälften av befolkningen.

Mer finns i Sveriges Radios arkiv SR Minnen!

Härlig, solig lördag är det idag! Tvättdags för bloggaren och ett vårtecken var det att finna katten Felix på fönsterblecket till tvättstugan! Han släpptes in fönstervägen och blev alldeles till sig!

Sen var det dags för frukost för mig och för katterna!
Curry
väckte jag på dotterns säng.
Yrvakna Wilma!
Och törstiga Felix! För honom duger ju inte den vanliga vattenskålen på golvet – oh, nej!
Det är vattenkannan på diskbänken som gäller! Stilstudie! Lite besvärligt sätt att få i sig vatten, kan tyckas. Men sån är Felix!!

Efter att ha laddat tvättmaskinerna, gett katterna sin frukost (på olika vis!) tog jag en promenad till brevlådan. Jag tog genvägen över granntomten – kyrkogården.

Ingången till kyrkan!

Infarten mot centrum!

Jag bloggade tidigare om det nya cafét som ska etableras i centrala Arboga. Café Skatan! (Eller Café Två skator). En del vet inte riktigt var Ahllöfsgatan 14 ligger i Arboga men här får ni se platsen: Det är den röda stugan i mitten av bilden! Trefaldighetskyrkan sticker upp bakom. Det vita huset till höger i bild är baksidan på Konsum.
Centralt läge för cafét alltså och ett mysigt hus med en mysig trädgård! Stor P-plats invid Konsum och ICA – och placering mitt emot Arboga station!  Det kommer att bli succé!

På väg hem igen. Underbart solsken! Nicolaikyrkan är ”min kyrka”
– grannhuset!
Man påminns om sin dödlighet.  Resterna av en begravning syntes på marken intill kyrkan.

Från baksidan av kyrkan ner mot min gård.
Grannas! Jag hoppade inte över stenmuren utan tog vägen genom grinden igen. Många grindar och portar ska passeras på vår promenad genom livet… Här är den till numero 6!
Grannas igen – fast från andra hållet!

Hemma igen! Det blir en härlig, solig lördag idag! Kallt i natt, -5 när jag vaknade i morse, men solen värmer fram på dagen! Njut och ha det gott! Precis som Felix!

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.