Skottdagen 2012 – frieriet som kom för sent. Om Jesus, insemination och dubbelmoralistiska KD m m

Ankdammsnytt, Feminism och jämställdhet, Lokalt, POLITIK, Religion, Sverige & Världen Kommentera!

Idag är det skottdagen och ett skottår är en invecklad kalenderteknikalitet som du kan läsa mer om på Wikipedia genom att klicka HÄR!

Skottår infaller bara vart 4:e år och den som föds idag får således vänta med firandet av födelsedagar lite längre än andra.

På Wikipedia står också om ”traditioner” kring skottår och skottdag, citat:

”Inom europeisk äldre tradition påstås det ha varit tillåtet för kvinnor att fria till ungkarlar under hela skottåret. Det är en tradition som sägs gå att härleda till en legend från 400-talet från Irland om Patrick och Brigid av Kildare. Det har dock påvisats att det inte går att belägga sedvänjan längre tillbaka än till 1800-talet.[4] Det fanns från medeltiden ända fram till 1800-talet en oskriven lag på de Brittiska öarna som sade att den man som avvisade en friare under ett skottår var tvungen att ge henne en kyss samt ett silkeslinne eller ett par handskar. Enligt gammal tradition får giftassugna kvinnor bara fria på skottdagen. Och då har damerna trumf på hand. Den man som tackar nej bör dra sig ur med hjälp av en dyrbar gåva.”

En som missade att fria var snickaren Josef för drygt 2012 år sedan.   Hans Maria födde barn ändå och Jesus kan man väl kanske säga var det första inseminerade barnet i historien!

Hur den inseminationen gick till är väl osäkert kanske. Maria pratade om en ängel. Och kanske är det änglasänt för ensamma, längtande kvinnor att få föda ett barn genom insemination.
Jesus sägs vara den första feministen så KD, Kristdemokraterna, känns verkligen föråldrade när de går emot såväl änglasända barn som Jesus inställning. Jag är säker på att Jesus skulle vara den första att bejaka insemination! Han själv är ju ett bevis för detta!

Ålderdomliga och dubbelmoralistiska politiker har jag inget till övers för.

Lite Ankdammsnytt också idag!

Bbl/AT skrev igår om bensinmacksägaren som jagar tjuvar. Nästan lite glorifierande får vi veta att en ägare av en bensinstation i Köping åter jagat efter en smitande bensintjuv.
Men är det verkligen något att höja till skyarna? Jag läser i artikeln att biljakten i centrala Köping stundtals var dramatisk och att fotgängare var nära att bli överkörda. Man kan undra vem som blivit åtalad om någon skadats eller dödats. Är det inte bättre att mackägaren förlitar sig på polisens insatser än att försöka leka hjälte själv? Polisen grep också smitaren.

Jag läser också om en 15-årig pojke från Norberg som fått sitt liv förstört genom vaccination mot svininfluensa. Han är en av många barn och ungdomar som blivit handikappade för livet av vaccinet Pandemrix.
Jag tycker vi i Sverige är ett under av flathet! Hur kan vi bara morra lite lätt och sen gå vidare när en sådan här skandal sker! Den är i det närmaste i paritet med neurosedynskandalen på 60-talet! Det borde bli skyhöga skadestånd för de drabbade och åtal för de ansvariga!
Läs om Pandemix HÄR och Neurosedynskador HÄR – på Wikipedia.

För övrigt är det härliga vårvinterdagar just nu! Igår när jag satt vid min dator upptäckte jag plötsligt det här:

Ljuset! Vilket skimmer!

Utsikt igår eftermiddag mot Stureparken:

Och in mot centrala Arboga:

Från vår gård:

Idag ser det ut att bli lika fint! Så njut av skottdagen – det är fyra år till nästa gång! 🙂

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.