Snackisar just nu – vargar och prinsessor! Befria ”Sleeping Beauty”! Låt Madeleine slippa – och svenskarna också!

Kungligt, Lokalt, POLITIK, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

Snackisar brukar en del kalla sådant som engagerar folk för tillfället.
Det som gäller just nu är – vargar (vårt område) – och prinsessor (hela Sverige)!

Vi börjar med det närmaste – närmast min omvärld och närmast mitt hjärta – vargen! Nu pågår ”skyddsjakten” för fullt för här ska Västmanland skyddas mot varg!  Ändå visar det sig otroligt svårt att hitta en enda varg att döda! Inte ens från helikopter lyckas man leta upp en varg att skjuta. Men ändå behövs skyddsjakten för vi är så hårt angripna i vår län… Visst är det konstigt!?

Ännu konstigare blir det när man läser detta: Jägarna vet inte riktigt vad dom vill egentligen. Nu bråkar dom inbördes också – inte bara mot oss som vill ha en seriös debatt om vargar.
Det har tydligen stigit vissa personer åt huvudet – för Ejnert Andersson uttalar sig för oss alla här i Västmanland och påstår att vi vill ha en ”nollvision” vad gäller varg. ???
Vem har bestämt det? Hur kan en klick jägare uttala sig för alla invånare i Västmanland?

Tidningar i länet utför allt emellan enkäter och där kan man utläsa att de flesta vill ha vargen kvar. Plus att så gott som ingen har sett en varg – trots att det tydligen kryllar av dom…

Bloggaren får utstå påhopp allt emellanåt – vilket ni kan se av de anonyma (!) kommentarer som skrivs efter mina bloggar.
Jag låter dessa stå kvar såvida de inte blir för grova. Detta för att visa på vad det är för sorts människor vi har att göra med.

Så till nästa rikssnackis – prinsessor!  Först var det ett ståhej kring den här lilla tjejen: Den nyfödda prinsessan Estelle. Utöver när hon skulle komma, vad hon skulle heta och hur hon skulle komma att se ut – har det snackats för och emot monarki. Jag har själv börjat vackla i min hållning till kungahuset. Först när jag tänker på att denna stackars lilla nyfödda flicka ska drillas in i ett gammaldags ämbete som blivande drottning. Men hallå! Det är år 2012 nu!!

Ännu mer vacklande blir jag när jag påminns om en annan prinsessa. Den här: Det var Karin Magnusson i Aftonbladet som fick mig att ilskna till och verkligen se kungahuset försvinna långt bort i fjärran. Karin Magnusson skriver bl.a. så här under rubriken ”Kliv av eller kom hem och jobba, Madeleine”, citat:

””Vill Madeleine fortsätta­ bo i New York ska hon slopa­ sin kungliga höghetstitel­ och försörja sig själv. Det finns gott om exempel på kunglig­heter som tagit ­steget in i det civila. Prinsessan Märtha Louise av Norge­ klev åt sidan när hon gifte­ sig med Ari Behn och har sedan dess med framgång ägnat sig åt diversehandel inom kultur och livsåskådning. Madeleines ­alternativ är annars att komma hem och baka tunnbröd och blåsa glas med de andra familjemedlemmarna.
Det finns också gott om ­ utsatta barn i Sverige som nog gärna skulle ta del av den kungliga omsorgen.
(Detta med anledning av att Madeleine jobbar för organisationen Childhood i USA, bloggarens anmärkning).
Att försörja en fullt frisk ung kvinna med begränsat intresse för sitt land och ­sina representativa plikter­ är magstarkt även för en intellektuell monarkist.”

Läs hela artikeln genom att klicka HÄR!

Jag håller med fullständigt! Det finns gränser! Låt Madeleine slippa ”plikterna” som hon inte verkar särskilt intresserad av och skippa apanaget samtidigt! Så fort ”de kungliga” lämnar landet och inte ”tjänstgör” här så ska de heller inte försörjas på svenskarnas bekostnad! Pinsamt är bara förnamnet på vår idioti att vräka ut pengar på en ung, frisk kvinna som mycket väl kan försörja sig själv! Befria sleeping beauty från Sverige och från våra pengar!

Förhoppningsvis försvinner vårt gammaldags kungahus på sikt så att prinsessan Estelle blir en vanlig Estelle Bernadotte den dagen hon är myndig. Hennes och föräldrarnas kändisskap kommer att ge dem hur bra jobb och inkomster som helst – utan att svenska invånare ska föda dom!
Kanske är det dags för den här symbolen att bli mer markant!    Klicka HÄR för att komma till Republikanska föreningen.

Jaha, då har jag dundrat klart om dagens snackisar! 7 grader varmt ute, februari är snart slut – bara skottdagen kvar och ute skiner solen och rabatterna prunkar! Ha det gott!

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.