It’s a girl!! En liten prinsessan är född!!

Kungligt, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Flaggan hissades imorse! Fr om nu kommer den här dagen att vara allmän flaggdag! 23 februari!  It´s a girl! Det blev en flicka! En ny liten sessa är född!

  Victoria och Daniel fick en liten dotter kl 04.26 imorse och jag gläds med dom!!

Jag grät en skvätt när jag läste nyheten på min Iphone i sängen i morse. Jag tänkte rörd på hur det var när mina egna barn föddes. Här min egen lilla dotter också född en vårdag:  Vilken fantastisk känsla det är och hur otroligt mycket det betyder!
Jag tänkte också på hur mor- och farföräldrarna ska känna? Silvias tankar och känslor. Och jag tänkte på hur jag själv kommer att känna den dag jag får mitt första barnbarn.

Det var för mig självklart att gå ut och hissa flaggan denna morgon! Den lilla prinsessan kom med våren! Vattenpölar och solsken!
Spirande hopp när träden knoppas
– och snödropparna lyser upp rabatten!

Samtidigt kan jag ändå inte låta bli att tänka på hur gammaldags det är med monarki. Ett modernt land som Sverige borde inte ha ett kungahus.
Jag funderar på hur Victoria och Daniel känner? Om de vill att deras lilla nyfödda flicka ska drillas in i ämbetet som blivande statschef? Det är ju en liten kronprinsessa som är född. Eller vill dom att den lilla ska få vara ett helt vanligt barn?

Prinsar och prinsessor hör väl till sagorna och ska väl inte karaktärisera ett land som Sverige?? Men en dag som idag tycker jag inte vi tar upp frågan mer. Tids nog kommer den på tal och jag hoppas och tror att de nyblivna föräldrarna har en hel del att säga i sammanhanget.

All lycka och välgång tillönskas den lilla familjen!
Personligen hoppas jag att den lilla får tilltalsnamnet Lovisa! Det är ett traditionellt drottningnamn som  dessutom ligger rätt i tiden. Att min egen lilla prinsessa har det namnet har naturligtvis stor inverkan på min åsikt! 😉

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.