Vinter möter vår

ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Två små barn Kommentera!

  Redan igår berättade jag om snödropparna som lurats upp av den milda vintern. Eller är det kanske så att våren är på väg – redan? Att vinter möter vår så här i januari?

Julen hör till vintern och igår satte jag igång med saffransbak – igen! Tredje gången den här säsongen för inte kan man få för mycket av goda lussekatter! 🙂 Och julen är ju inte riktigt slut än – trettondagsafton imorgon och tjugondag Knut då julen ska dansas ut infaller inte förrän om drygt en vecka – den 13 januari! Så visst kan man baka och äta saffransbullar igen! 🙂

Bloggaren funderar på om det här kan vara en idé för gården hon bor på till nästa jul? Julgran i flaggstången! Det verkar väl vara ett smart sätt att utnyttja stången på plus skona ett antal granar! Någon som har erfarenhet av en sådan här flaggstångsdekoration? Hör av er i så fall till mig på bloggen!

Men nog möter vintern våren strax. Förutom snödropparna i rabatten har den gamla azalean i mitt köksfönster fått nytt liv. Och i affärerna har man börjat sälja tulpaner! Tulpanen denna av oss svenskar så älskade blomma som verkligen påminner om våren!

För övrigt är det trist läsning i lokalbladet idag. Den för dubbelmord dömda tyskan söker resning i Högsta Domstolen för att bli friad. Jag har mycket svårt att tro att hon får någon resning beviljad. Ändå får en sådan här begäran från henne att på nytt röra upp känslorna på de mördade barnens mamma och pappa och övriga anhöriga. Så fruktansvärt onödigt!

Jag sänder en varm tanke till de drabbade. Hoppas att ni snart får lugn och ro från detta hemska. Tyskan kommer inte att få resning – tro mig.

Var rädda om er – och om varandra!
Det kalla är snart över.
Livet och våren kommer åter.

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.