Näst sista dagen på året – vad gör man då??

Lokalt, Miljö, Sverige & Världen Kommentera!

Ja, vad gör man så här dagen för den stora dagen som kallas Nyårsafton – dagen då allt ska hända, allt ska vara fest och glam – inga sorger i världen?

Jo, man kan tänka till ordentligt på året som gått men ännu hellre vad man kan göra nästa år för att få det bättre. Inte bara bättre för sig själv ensam utan för alla andra, hela världen! För sådana tankar hamnar kanske inte i facket ”inga sorger i världen” som gäller morgondagen…

Himlen såg orolig ut i min bit av världen. Kommer det snö? Oväder? Solen fanns ändå där.

Är det inte så vi ska tänka just den här dagen? Fundera på den oroliga himlen över vår jord. Samtidigt se solskenet som finns där, strimman av hopp.

Igår när vi såg på TV dök en jättebra informationsfilm upp i reklamen – den här: Naturskyddsföreningen står för den och filmen var verkligen informativ och omskakande! 1.30 minuter lång och inte ett dugg långtråkig! Värd varje sekund. Rakt på sak – ”Om du bara vill göra en pyttesak som är ovärderlig för miljön – så är det att avstå från jätteräkan!”

Klicka HÄR så får du också se filmen! Inte bara pekfingrar utan alternativ. Du som vill äta skaldjur får många tips på annat än jätteräkan! Se filmen!

Gå även i på Naturskyddsförningen och läs mer – klicka HÄR! Där kan du också köpa deras kalender för 2012 så stödjer du föreningen! Bloggaren som älskar kalendrar har förstås köpt en!

Odlingar av jätteräkan. Bilder från bloggen ”En katt bland hermelinerna” (klicka HÄR) resp. websidan Havet.nu – klicka HÄR!

Om du bara tänker göra en enda bra sak för miljön så gör detta enkla: skippa jätteräkan! Rött ljus för Penaeus esculentus!

Så använd dagen till att summera och att planera. Lägg 2011 till handlingarna och se till att 2012 blir ett jättebra år på alla vis för alla!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.