Bort med alla stökiga barn från skolan!!

Allmänt Kommentera!

Ja, rubriken är naturligtvis inte mina ord!! Däremot tror jag många oförstående, icke-kunniga vuxna tänker/säger så. Vuxna som är föräldrar till barn som blir ”störda” av de stökiga barnen i skolan, vuxna lärare och vuxna dumma i allmänhet. ”Bort med alla stökiga, jobbiga barn som bara förstör i skolan!”

Jag har tämligen god kännedom om många s k stökiga barn. Dessa barn utsätts dagligen för kränkningar i skolan. Kränkningarna består av lärare som saknar all kunskap om dessa barns problematik och som genom sitt agerande också gör ”de stökiga barnen” till lämpliga mobboffer bland andra elever.

Stökiga barn har ibland en diagnos – ibland inte. Det finns föräldrar som inte vill att barnet ska få diagnos för att barnet därmed stigmatiseras. Jag kan hålla med om det MEN en diagnos är enda sättet idag för att få minsta lilla hjälp från skolhåll och myndigheter.

”Hjälpen” består oftast i att barn med t ex ADHD förpassas till en lämplig skrubb eller källarlokal någonstans där de inte stör.
Den lokalen får de dela med barn med allehanda sociala problem och invandrarbarn som inte kan svenska språket.
Barnen med ADHD får den minst utbildade personalen – ofta en arbetslös person eller kanske en barnskötare som omplacerats. De som alltså ska agera lärare – saknar helt lärarutbildning och har heller ingen som helst utbildning i det aktuella funktionshindret. Att få en speciallärare finns inte på kartan!

Dessa ADHD-barn – med normal- eller överbegåvning – får idag i Sverige minimal undervisning. Detta trots att de har laglig rätt till 9-årig grundskola! Det heter att barn har skolplikt – d v s de måste gå i grundskolan. Det finns däremot ingen skolplikt åt andra hållet!!

Allt detta gör mig fruktansvärt upprörd! Och om allt detta har jag idag skrivit till skolminister Jan Björklund och KRÄVT ett svar. Jag har också bjudit in honom till ett personligt möte så vi kan diskutera problemen. Vi får se om han nappar.

När (om) han svarar – så ska ni få besked på denna blogg.

Nu ska jag fara iväg och klippa mig. Dottern säger att jag ser ut som en kvast. Hon har helt rätt!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.