Härtappat och därtappat – Ella´s Kitchen och parti som vill utrota vargen!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Miljö, POLITIK, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

Idag blir det lite här och där. Lite inifrån och lite utifrån, kan man säga.

Vi börjar med julen som är fortare här än du anar! Redan nästa söndag är det 1:a Advent! Därmed fylls tidningarna med uppslag om julmat och kändisarna delar med sig av sina favoritrecept.
Så ock i COOP:s tidning Mersmak.

Döm om min förvåning när jag hittar en släkting i bladet! Där står han – längst upp till höger – och tänker fira ”En riktigt kul jul” tillsammans med Anna och Carin Mannheimer med familj. Familjerecepten får han också del av! 🙂 En del har tur och rör sig i rätt kretsar! Vill du också läsa tidningen så finns den på nätet! Klicka HÄR!

Bloggaren själv intog ärtsoppa och plättar igår – torsdag som det var. Inte någon lyx kanske men gott!

När jag nu på morgonkvisten bläddrar i tidningarna med en kopp kaffe latte intill så hittar jag en del som jag vill delge er. Bl.a. om att det kan vara farligt att vara politiker! Särskilt om man gillar vargar…

För en som värnar om varg är Arne Johansson, kommunpolitiker i Ånge och ordförande för Miljöpartiet i Västernorrland. Av den anledningen har han flera gånger utsatts för dödshot, blivit misshandlad och utsatts för t ex att få lossade hjulbultar på bilen. Artikeln hittade jag i ”Dagens Samhälle”. Skandal att inte alla accepterar det demokratiska samhället! Fruktansvärt och idiotiskt att vargen kan väcka så ont blod! Det finns ingen som helst balans i den debatt som pågår om vargen. Man kan inte ens kalla det debatt.

Läser nu på DN:s hemsida att Naturdemokraterna har bildats – ett enfrågeparti vars enda mål är att utrota vargen! SJUKT!!
Klicka HÄR för att komma till Svenska Rovdjursföreningen! Och HÄR för att komma till Föreningen Nordulv!

Jag följer de ord min mamma lärde mig som liten:

Upphör aldrig att kämpa för det du anser vara rätt!

I ”Mersmak” hittade jag inte bara svågern utan också denna lilla artikel: För den som har svårt att läsa handlar den om ”Ella’s kitchen” och så här står det:

”Ella´s kitchen är den lilla ekologiska barnmatsproducenten som med sina återvinningsbara förpackningar blev utsedd till Årets produkt 2011. Du kan kostnadsfritt skicka tomma Ella´s kitchenförpackningar vidare till företaget TerraCycle, där de återvinns och blir till nya saker – till exempel väskor och tallrikar. Läs mer på ellaskitchen.com och terracycle.se”

Jättebra idéer och initiativ! Klicka HÄR för att komma till Ella´s kitchen! Och HÄR till TerraCycle!

Idéer och initiativ kan mina katter ta stundtals. Här om dagen lyckades Wilma med det hon försökt länge. Ta Currys plats högt uppe på bokhyllan! Se så stolt hon beskådar omgivningarna – uppifrån! Hon har försökt många gånger men inte riktigt vågat språnget uppåt. Så nu får Curry se sig om efter en ny egen plats… Men de två är så såta vänner så Curry delar nog med sig av sina favoritplatser – titta här bara:
Ensamkatten Felix delar helst inte med sig av någonting! Här softar han på den gamla ryamattan som min farmor Svea knutit en gång för länge sen. Han är SÅ nöjd och glad över att inte behöva dela med sig av ryamyset!

Nästan 3 minusgrader i natt – då fryser Petunia! Inne sprids doften av hyacint och tända ljus. Vi nalkas en underbar tid!

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.