Bröllop imorgon? Lite Ankdammsnytt.

Ankdammsnytt, ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Miljö, POLITIK, SKOLAN, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

Vi börjar med Ankdammsnyheterna.

Först ur det lokala bladet – en nog så viktig nyhet! Lilla hunden Movits försvann från Västerås för några dagar sedan och VLT skrev om det på sin hemsida. Jag la ut artikeln på Facebook och nyheten spreds på olika vis – och lilla vovven kom till rätta!

Den stals från Västerås av en man som gav bort den till några små barn. Märklig present… Tack och lov att hunden kom tillbaka i alla fall. Så se till era jyckar! Lämna absolut inte hunden ensam utanför affären när ni går in och handlar!

Annat om djur hittar jag också i Arboga Tidning: Också från Västerås där en kvinna vräkts men ”glömde” ta med katten med sina fyra ungar… Fy skäms! Då är det bra att det finns katthem som tar emot! Klicka HÄR för att komma till Djurskyddet Sverige  och stöd ett katthem!

Ibland känner man sig som en ordsnok men jag reagerade på den här annonsen: Reklam för Europaskolan i Strängnäs.
Den säger att killen på bilden vill gå i ett gymnasium som hjälper honom att få bra betyg. ??
Jag skulle hellre vilja ha fler gymnasieskolor som ser till att barnen lär sig det dom ska! Betyg i all ära – men det är kunskaperna som är viktiga och hur de lärs ut. Höga betyg är ingenting om man inte har lärdomen och kunnandet.

Glad blev jag när jag i lokalbladet åter fann en liten krönika skriven av Kerstin Williamsson Den handlade också om skolan men jag blev mindre glad när jag läste hur Kerstin beskrev geografilektioner med hjälp av tjurfäktning… 🙁 Den goda Kerstin noterar i krönikan att hon tar avstånd från detta djurplågeri och det kan ju kanske vara lite förmildrande – fast det är tveksamt.

Annat från Ankdammen är detta: Affären Sybågen slår igen! Som opraktisk och mer eller mindre icke sykunnig har denna affär varit guld värd för mig under de 15 år den funnits. Men nu får det vara nog tycker ägarinnan som vill ha lite annat att syssla med i livet än företaget. Jättetråkigt att butiken stänger men jag förstår henne!

Posten kom med det här kuvertet igår: Svar från PO – Pressombudsmannen. Jag hade anmält Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter för de hemska bilder och filmer de lagt ut på en skändad och döende Muammar Khadaffi. Jag visste att reglerna säger att jag själv personligen måste vara berörd av skriverier eller bilder för att få anmäla till PO – men jag anmälde ändå. Jag måste få reagera – och agera!
I svaret fick jag också lite medhåll! Den ansvarige har skrivit att publiceringen kunde ifrågasättas men att balansgången är hårfin i nyhetssammanhang.

På Facebook startade jag också en protestgrupp mot utläggandet av dessa bilder och filmer. Den gruppen är nu avslutad.

Sopsortering är viktigt för bloggaren och igår var det dags igen! Så här kan de se ut i containrarna! Plast!

Färgat glas: Metall: Lite si och så med ordningen…

Jag hade mest tidningar och lite kartong att slänga men även ovanstående sopbehållare fick sin beskärda del av mitt avfall.

Gröna fingrar som mamma har jag inte – däremot har jag tur med svåra blommor som den här: Den gäller att vattna kontinuerligt och inte glömma bort cyklamen. När jag stod där med vattenkannan upptäckte jag detta: En knopp – och inte bara en! Novemberkaktusen var full av knoppar! Plötsligt så där bara! 🙂 Underbart!

Underbart kan det bli imorgon också för några som tänkt till! Ska du gifta dig bör du nog ha bokat in morgondagen redan. Men en förlovning kan du väl slå till med – detta unika datum som infaller imorgon! 111111

TV4:s hemsida läser jag:  Svårt att slå 07-07-07!  Svenska kyrkan har totalt 323 vigslar inbokade kommande fredag, 11/11. Som en jämförelse hade Svenska kyrkan 772 vigslar pingstaftonen i år, och 903 vigslar trippeldatumet 08-08-08. Totalt antal giftermål, kyrklig eller borgerlig vigsel, 08-08-08 var 1 939. 09-09-09 var det totala antalet vigslar 546 och 10-10-10 var det 708. Det populäraste trippeldatumet var 07-07-07, som inföll en lördag. Då gifte sig 1 993 par. (Då förlovade sig bloggaren – 7/7-77!)

11-11-11

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.