Har du en släng av pedofili?

Brott och straff, Lokalt, SEX, Sverige & Världen Kommentera!

I dagarna har tidningarna skrivit mängder om ”Thomas och Jennie” som anklagades för sexbrott och därmed blev fråntagna sina döttrar. Jag har ingen aning om hur det går till hemma hos den familjen och vad som utlöste att mammans egen syster anmälde henne och hennes man. Det jag vet är att jag själv har hört liknande saker förut. Lyssnat på resonemang och själv funderat – hur står det till hemma hos den där mannen egentligen? För i de fall jag anat pedofilins fula nylle svepa förbi i mitt inre – har det varit fråga om män.

 Jag kan nämna två av dessa män. Den ena var en högt uppsatt chef som jag och kollegorna träffade under en konferens. Det förekom både fördrinkar, vin till maten och häng i baren efteråt och det var sent på kvällen som chefen berättade hur kul han och småflickorna hade det. De sprang ofta nakna hemma, avslöjade han och ibland hamnade dom i sängen. Chefen sa, nästan lite förundrad, hur märkligt det var när den stora flickan sög på pappas snopp. (!)
Min närmaste kollega, också en man, och jag tittade på varandra men samtalet gick snabbt vidare till hushållsarbete, trädgård och sport. Snart var det hela glömt – den kvällen. Men dagen därpå pratade vi med varandra – min kollega och jag. ”- Vad hade han sagt!? – Kunde det vara sant!? – Vad skulle vi göra!?”
  Vi gjorde ingenting – för vi visste inte vad vi skulle göra. Sätta dit chefen för något han sagt i fyllan och villan? Kunde vi räknas som tillförlitliga när kvällen innehållit både en och flera starka drinkar? Skulle det vara trovärdigt – och framför allt: ”- Var det sant!?
Händelsen är idag över 20 år gammal men jag har många gånger funderat på hur det stod till i det hemmet – och hur döttrarna mår idag – om det nu var sant…

En annan lika gammal händelse inträffade mitt i blöjåldern då vi och gemensamma vänner hade små barn. En flyktig bekant berättade hur obehagligt han tyckte det var att byta blöja på sin lilla dotter, några månader gammal. Han fick konstiga tankar när hon låg där naken på skötbordet, sa han…

Jag har inte följt ”Thomas och Jennie” men jag håller med barnpsykologen i Aftonbladet 3 november som säger: ”Det gäller att föräldrar vet var gränserna går.”
Vet alla det? Vem vänder man sig till om man får förbjudna tankar? Hur stävjar man sådana lustar och dämpar testosteronet? Vilken man – eller kvinna – törs fråga om sådant?

Hur vet Polisen och Sociala myndigheter att anklagelser om sexbrott är sanna? Det kan låta som om jag bor i High Chaparral men i vår lilla småstad har jag hört de mest fantastiska historier om sexbrott mot barn. De som jag nämnt här ovan men också historier som är helt osannolika. Osannolika och osanna.

Det handlar om stalking. Människor som av olika anledningar förföljer andra. I det fall jag talar om ”utredde” personen just sexbrott mot barn – trafficking. Det hemska var att ingenting i berättelserna var sant. Oskyldiga människor omtalades som kriminella i ett av de grövsta brotten i mitt tycke.
Denna gång agerade jag – men till vilken nytta? Polisen insåg allvaret men åklagaren la ner fallet. Det var inte tillräckligt stort… Så jag vet inte om denna stalking förekommer än idag. Kanske är det du som står anklagad! Eller jag!? Varken du eller jag lär få veta – för sådana saker talar man tyst om – eller!?

Aftonbladet hänvisar till Sveriges Psykologförbund vid frågor kring hur vi umgås rätt med våra barn.  Klicka HÄR för att komma till Psykologförbundet.
Vad gäller stalking – vänd dig till Polisen! Klicka HÄR!

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.