Locket på för Juholt!

ARBOGA, Lokalt, Miljö, POLITIK, SKOLAN, Sverige & Världen Kommentera!

Man ska inte underskatta medias makt – det är jag den första att skriva under på. Journalister kan få till vad som helst, göra lögner till sanningar och helt sänka människor.
  Samtidigt kan media, om de så vill, förvrida huvudet på folk åt andra hållet. Jag tänker på ”drevet” som påstås ha gått vad gäller Håkan Juholt. Igår kunde man läsa i alla tidningar på nätet att förundersökningen läggs ner och brottsmisstankarna är försvunna vad gäller den socialdemokratiska partiledaren.
Locket på!   Allt frid och fröjd! En oskyldig får upprättelse! Eller??

Självklart kan det inte vara så! Vi har alla via just media sett räkningarna och ansökningarna från Juholt om ersättning för sådant han inte borde ha ersättning för. Och idag är tonen en annan i tidningarna. ”Förtroendet rasar” skriver Svenska Dagbladet. ”Gruppen som ska få kontroll på Juholt” visar DN.
Kvällsblaskorna berättar att Ingvar Carlsson ska coacha Juholt (Aftonbladet) medan Expressen tuggar på om att flera tunga partikamrater fortfarande vill se Juholt kasta in handduken. Båda tidningarna visar Håkan Juholt live i TV4:s morgonsoffa.

Vi andra då? Vad tycker och tänker vi om hela soppan? Jag personligen tycker att det är beklagligt detta som hänt – förstås! Vi behöver en stark Socialdemokrati som motvikt mot högerfalangen. Sossarna hade sannerligen inte råd med en skandal till!
Och vad händer nu? Tja, jag ser bara framför mig en ny högerseger i valet 2014. Till förfång för alla som har det svårt i samhället. Alla sjuka, alla arbetslösa, alla skolungar som inte klarar skolan bland eliteleverna, alla gamla som inte är 100 %-are och därmed av noll och intet värde.

Hoppet står till de här två: Åsa Romson och Gustav Fridolin – Miljöpartiet de gröna! Om MP slutar flirta med Reinfeldts gäng och blir så lagom röda som jag och många önskar – då finns det en chans till regeringsbyte i september om knappt tre år. Klicka HÄR för att komma till Miljöpartiets hemsida och läs där vad de/vi vill! Just nu pågår ett rådslag om hur vi tar makten över tiden! Mycket bra initiativ!
Miljöpartiet är dessutom det enda parti som föreslår en dörr in för sjuka, arbetslösa och fattiga människor! Helt rätt! Det måste bli ett slut på bollandet med människor mellan olika understödsformer och kassor! Idag kastas sjuka människor hejvilt mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen – och eventuellt åter, om nu Kassan godkänner de läkarintyg som legitimerade specialistläkare utfärdar!

Ni sossar som svajar inför (s) – ta en titt på vad Miljöpartiet vill och gå med där! Det kan löna sig!

Nu över till något lite mjukare – vackra höstbilder igen! Hösten må vara kall och blåsig men väldigt vacker också när solen skiner! I torsdags lyste den fantastiskt fint när jag korsade Labron i Arboga. Utsikt väster ut mot Strömsnäsbron.

Utsikten åt öster är inte så tokig den heller!
Jag har lyckan att bo i en idyll!

Promenaden gick sen vidare hem till mina kära föräldrar och en bild från Kungsörsvägen blev ett måste! Björkallén är lika vacker nu som när den spirar om våren.

Uppe från luften hördes hoande från flyttfåglarna som började formatera sig till den karaktäristiska snöplogen. Snart var plogen klar och fåglarna gav sig iväg på sin långa resa söder ut.

  Idag inleds Hälsoveckan i Arboga med en mängd aktiviteter! Klicka HÄR för att komma till Pdf-filen och välj ut vad du vill göra! Arrangemanget pågår t o m torsdag i nästa vecka!

Njut dagen!

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.