Arbogapromenad igen och möte på kyrkogård.

ARBOGA, Lokalt, Sverige & Världen, Två små barn Kommentera!

Idag kommer fler försenade bilder från promenader i lilla Arboga. Vackra bilder, stämningsfulla bilder men också lite kritik. Välkomna till bloggen onsdag 22 juni 2011!

Min promenad börjar invid Arbogaån där det tyvärr inte ser så trevlig i nuläget… Reparationerna av åkanten verkar pågå i det oändliga. Bara det inte blir ännu en tråkig följetong för Tekniska förvaltningen i Arboga…

Lite längre på väg ser det bättre ut! Men så är vi nu också på ”Hälsans stig”!

Och visst är det hälsosamt att promenera! Särskilt när omgivningarna ter sig så här vackra!

Undrar om en liten and uppskattar omgivningen lika mycket?

En brandstation byggdes så här vacker förr i världen! Vidare längs med vår vackra å… Utsikt mot de fina, gamla gårdarna längs Storgatan

Minns ni denna bukett från igår? Den är jag på väg med nu! På Västerlånggatan ligger denna port! Nr 10 – där gick jag som liten flicka med mor till doktorn för att få vaccinationsspruta. Där låg dåtidens vårdcentral!

Visst kan portar och grindar vara vackra och lite mystiskt fantasieggande! Som denna, också utefter Västerlånggatan i Arboga.

På väg mot kyrkogården.

Ser ni vägmärket! ”Påbjuden gång- och cykelbana” betyder den enligt Transportstyrelsen. Men för mig betyder pilarna: Väg till barnen – rakt fram!

Lummigt och grönt, lugnt och skönt på den fina kyrkogården i Arboga. Och rosenbuketten? Jo, som jag skrev igår så gick det vackra, avbrutna rosorna till två andra små – avbrutna redan i början av sina liv.

Se så fint det blev.

En så vacker grav men så sorglig… Ändå är det fint att gå runt på kyrkogården och har man som jag, lite fantasi, så finns barnen nära ändå. Hoppas att fler kan uppleva den känslan. Himlen är väldigt nära just här – på en kyrkogård…

På väg hem passerade jag denna skylt! 😀 För den som tycker det är svårläst kanske detta kan hjälpa till något: ”UTESERVEN” finns på Stadskällaren!

Lite fler trista kommentarer: Hur kul ser detta torg ut?  Vi Arbogabor som är vana vid Nytorgets utseende kanske blir hemmablinda – men hur ser det ut i en turists ögon? En turist som kan vara en blivande arbogabo? Kan man inte göra något åt den kala väggen på det s k Kurirenhuset? Om nu inte växter får stå kvar orörda så kanske en fin plansch över Arboga – t ex från Medeltidsdagarnas evenemang? Samma sak gäller vid Arboga Station! Kala tomma väggar och ett rött plank efter järnvägen som skulle kunna skyltas upp med trevlig och välkomnande reklam!

Slutgnällt för idag för nu är jag hemma igen i mitt eget lilla paradis av Arboga! Och där möter mig en av mina tre älskade katter, Felix:

Solen gick ner även igår då det var årets längsta dag – sommarsolståndet.  Det förblir ljust några dagar till men sen blir det så sakteliga mörkare igen fram till vintersolståndet, årets mörkaste dag, som i år inträffar den 22 december. Klicka HÄR för att komma till SMHI och läsa mer om sommar- resp vintersolståndet.

Så njut av vår ljusa, vackra sommartid!
Här njutning inuti en vildros!
Vi ses imorgon igen!
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.