Vilket Sverige vill vi ha? Följderna av för många rosa muffins!

Arbete och rättvisa, Feminism och jämställdhet, Lokalt, Miljö, POLITIK Kommentera!

Har ni börjat märka att vårt lagomland med politiska partier som lurigt verkar så snarlika varandra nu börjar bekänna färg – den blå!

Det märks tydligt vilka tendenser som nu växer sig starkare. De människor som har det bra ekonomisk ska ha mer –
medan de fattigaste stackarna får det allt sämre.

Vi som hade den dåliga smaken att följa ”arbetslinjen” så till den milda grad att vi utnyttjades maximalt och sen gick under – utförsäkras nu 1 juli!
Det betyder att även om du visar upp ett läkarintyg på att du är 100 % sjuk så får du ingen sjukpeng.
Under tiden du har varit sjuk har du heller inte fått något stöd och hjälp till rehabilitering så nu står du är! Utfattig – sjuk, utan jobb och utan sjukersättning.

Mycket vill ha mer – och de fuskande sjukskrivna rensar vi ut! Dom får väl skylla sig själva som bara går omkring och är sjuka! Går omkring gör dom kanske inte – men skulden ska dom ha i alla fall!

Hur märker vi mer av smygfärgningen mot blått? Jo, genom att Kristdemokraterna som ingår i Alliansen nu börjar bekänna sin del av färgen. HBT är inte helt OK längre. Vad följderna blir av det kan man bara ana.

Lägg sen till det här med flyktingar och invandrare! I dagens Svenska Dagbladet står att Alliansen kontaktat SD – Sverigedemokraterna i ärenden men bett SD hålla tyst om saken…

I söndags var denna artikel införd i DN. Artikeln slår hål på myten om att ensamkommande flyktingbarn anländer som ”ankare” för att föra in resten av familjen senare. Statistik visar att så inte är fallet.

Kommer det att bli slut på hjälpen åt flyktingar på sikt? I DN idag läser jag om högerextremt parti som ordnar sommarläger för barn…

Vart är vi på väg?? I lokaltidningen finns detta helsidesuppslag idag: Finn fem fel!!

Både barn och föräldrar hamnar på mammans lott, säger artikeln som också ger råd till mammor hur dom ska klara av att både ta hand om hem och barn men även gamla föräldrar ???

Jo, det är sant – det står så! Och ja, det är 2011 i år! Och ja, vi befinner oss i Sverige och detta är klippt ur en svensk tidning!

Artikeln riktar sig till kvinnor som föder barn sent i livet – vilket alltså ger en puff åt unga flickor att börja föda barn tidigare och inte tänka så mycket på utbildning och yrke.

Artikeln ovan för mig osökt in på rosa muffins! Den strävan som pågår att mota hem kvinnor till spisen igen. Den inriktningen kör Kristdemokraterna stenhårt med stöd av Moderaterna.

Så här ser vårt framtida Sverige ut! Ett par rejäla kliv bakåt! Frun tillbaka i köket och mannen mekar bil – när han inte försörjer familjen!

Men vad händer sen? När du diskat den hundraelfte disken, tvätten åter fladdrar på strecket och mannen för länge sen slutat meka bil på uppfarten utan dragit iväg till en ny, yngre kvinna!? När alla nybakta muffins står dig upp i halsen!  Vad händer då? När du arbetslös konstaterar att plånboken är tom, den försörjande mannen borta och din utbildning inte längre är up-to-date för att kunna generera jobb!?

Nej, jag ser klara tendenser mot ett Sverige som jag inte alls vill ha! Sverige ska vara ett välfärdsland i betydelsen demokrati, jämställdhet och rättvisa!
Inga smygnazister som vill återinföra manssamhället och sparka undan bögarna!

Jag vill ha ett grönt Sverige där fokus läggs på klimatfrågor, förnybar energi och omsorg om allt levande! Ett land med plats för alla där gemenskap och respekt är ledstjärnor. Ett land som blickar framåt – inte bakåt!

Kan vi  rätta till felen och börja om på nytt i nästa val!?

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.