Livet efter detta med Ankdammsnytt och förbjudna kottar!

Ankdammsnytt, Lokalt, Miljö, POLITIK, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

Visst har vi väl alla någon gång funderat på vad som händer sen? Efter detta liv. Finns det någon fortsättning eller är det helt slut?

Det kanske inte är rosenrött med stegar upp mot pärleporten men vad händer egentligen när vi dragit vår sista suck? En som har kommit på nya forskningsrön är Lakhmir Chawla, IVA-läkare och professor från USA. (Foto: Svd)

Svenska Dagbladet skriver, citat: ”Förra veckan på Stockholms universitet: 300 konferensdeltagare från 65 länder. 300 föredrag inom nio forskningsområden. Allt med ett enda fokus: medvetandet.”

Och vidare om just vad Dr Lakhmir Chawla kommit fram till: ”Det händer något fastän hjärtat stannat”

Citat ur artikeln: ”Lakhmir Chawla, IVA-läkare, professor i njurmedicin, George Washington University Medical Center, USA. Studerar med­vetandenivån i dödsögonblicket hos patienter kopplade till särskilda EEG-apparater som kontrollerar effekten av narkos:

– Vi har mätt aktiviteten i hjärnbarken hos 100 intensivvårdspatienter, utan neurologiska skador, där massiva, systemiska sjukdomar gjort att vi behövt avbryta behandlingen.

– När blodtrycket föll och hjärtat hade slutat slå, sjönk också hjärnaktiviteten enligt EEG-kurvorna till noll. Men hos 80-85 procent av patienterna följde en plötslig, övergående aktivitetstopp. Och det var inga svaga signaler, utan handlar om frekvensnivåer som när du och jag står och pratar.”

”Kanske beror nära-döden-upplevelser på att patienter som kommer tillbaka minns den här synaps- aktiviteten”, säger Lakhmir Chawla.

Spännande eller hur! Klicka HÄR för att komma till den intressanta artikeln i SvD!

Så tänk om det finns ett ljus i tunneln som inte bara är ett tåg!!

Och tänk om det också finns en Gud, en domare som ställer oss inför rätta en gång!! Hur fixar du det? Klarar jag själv av att stå för vad jag gjort i mitt jordeliv? Och hur går det för Tekniska i Arboga??

Därmed är vi raskt över på Ankdammsnytt!

Tekniska förvaltningen och dess nämnd i Arboga ligger pyrt till – och har så gjort länge. Men nu är dom verkligen ute på fisens mosse. Nämn Gäddgården 1 så ser hela Arboga rött – och det är rött som styrt och ställt sen urminnes tider i kommunen. Fler röda siffror lär det bli när slutnotan kommer för rusten av hamnkajen nedanför Herrgårdsbron. Lägg sen till badet nu också! Utomhusbassängerna på Ekbacksbadet i Arboga är i så dåligt skick att badet måste hålla stäng i sommar! Renovering av bassängerna beräknas till omkring 3 miljoner. Kan slutsumman bli det dubbla på sikt, undrar den orolige med tanke på Tekniskas tidigare försyndelser…

Bassängerna är över 40 år gamla och man kan ju stillsamt undra om ”dom som bestämmer” levt med skygglappar under de senaste åren? Inte velat höra, se eller prata? För bassängernas urdåliga skick verkar komma som en total överraskning och värst drabbas Kultur och Fritid i Arboga. Det känns verkligt trist eftersom Ekbacksbadet var drabbat även förra sommaren då läckande tak innebar att badhuset fick hålla stängt 3 månader. Vojne, vojne, hur ska det gå för lilla Arboga??

Tekniska må vara dåliga och sega på många saker men se hemmagjorda trafikskyltar – det är dom bra på!! Bloggaren tog en sväng till Kungsör imorse och fick syn på den här skylten utefter Stureleden i Arboga!

Jag blev jätteglad! Här om kvällen såg jag nämligen en igelkott – en levande!! Och denna fina kotte sprang från Sturegatan, över Östra Nygatan och in på granngården. Den tuffade och fräste när jag försökte ta en bild av den och jag envisades inte. Så resultatet blev därefter: Men visst ser ni taggbollen!?

Men hur var det nu då med Tekniska och skylten!? Jo, när jag fick se den fina skylten parkerade jag bilen och gick ur för att fotografera.
Infarande på Sturegatan kom en vit bil med en viftande chaufför vid ratten. Jag undrade om Tekniska nu också blivit trafikpoliser och möjligen skulle påpeka att jag parkerat fel men så var icke fallet.

Den viftande chauffören visades sig nämligen vara en nitisk tjänsteman från Tekniska kontoret i Arboga. Min först så glada min förbyttes snabbt mot förvåning och sen mer åt det missnöjda hållet när jag fick veta vad det plikttrogna  nitet  handlade om…

– Är det du som gjort skylten? ropade den nitiske. – Nej, men jag önskar att jag kunnat säga att det var jag, svarade jag.  – Den måste bort, ropade den nitiske! – Va!? sa jag.
– Den får inte sitta där! Man får inte göra skyltar hur som helst och sätta upp!”
Jag protesterade och berättade om ”kotten” jag sätt här om kvällen. Försökte förklara min syn på saken å igelkottens vägnar.
Sådant funkar inte på en nitisk handläggare från Tekniska under tjänsteutövning kan jag säga…

Självklart förstår jag att folk inte kan tillverka egna förbudsskyltar och sätta upp. Men att ha en liten skylt med varning för igelkott – vad gör väl det?? 
Förutom att jag verkligen tycker att det borde finnas riktiga sådana skyltar när kottarna börjar röra på sig efter vinterdvalan på de få ställen dom ännu finns kvar – så har förmodligen just den här varningsskylten en god inverkan på annat sätt.

Utefter Stureleden i Arboga råder hastighetsbegränsningen 50 km/timma men det är sällan någon som håller den – utom bloggaren förstås… Om nu en ny spännande skylt tillfälligt kom upp kanske bilisterna saktade ner bara för att se vad det var för skylt! Sen skulle de som värnar om naturen i allmänhet och kottar i synnerhet tänka till och anpassa hastigheten efter igelkottsspring.

Men men, Tekniska måste väl visa att dom är bra på någonting… 🙁
Här försvinner den nitiske tjänstemannen iväg – förmodligen för att hämta avbitartång och ta ner skylten. Ta ner skylten, ja… Nej, jag fortsätter inte i de tankebanorna…

 

I Borgå i Finland har man annan syn på igelkottar! Se här! Där värnar man om kottarna och har satt upp två trafikmärken i ett området där det finns särskilt många av djuren! Klicka HÄR för att komma till Borgåbladet och läsa mera!

En sak säger jag bara: Ligger det en död igelkott på Stureleden imorgon då blir jag ARG!

Arg är också denna insändarskribent! Vilken Ankdammsnyhet! Man undrar ju om folk inte kan prata med varandra istället för att gå via Bärgslagsbladet? Vill man inte hacka på sin granne direkt kan man ju smyga via hyresvärden.

För några av de boende i Arboga kom våren och sommaren så plötsligt att man inte hann ta in pulkorna! Eller man har kanske planer på att plantera blommor i dom?

Ja, det var väl verkliga Ankdammsnyheter det! En liten glimt från Kungsör också! Förunderligt vackert i grannkommunen eller hur! Hyfsat centralt också ligger Kungsörstorp Hotell & Konferens där dottern arbetar just nu. Klicka HÄR för att läsa mer om stället! Boka i tid för dom har massor av gäster. Jag förstår varför.

Visst är det väl ljuvligt ute nu. Våren och försommaren – den bästa tiden!

Lupinblad efter regn – något jag tyckte vad vackert när jag var liten och än idag. Och tänk så vacker en maskros faktiskt är! Miljöpartiets och därmed också min blomma!

Lite annat från naturen fast inne i stan… Kunde inte låta bli! Visst är dom gulliga – änderna som kollar vad som hänt egentligen! Bilden är från sprängattentat i Malmö i veckan.

Avslutar bloggen med en teckning jag sparat sedan 2007. Lika aktuell idag! Ha en fin torsdag!

 

 

 

 

 



 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.